BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,83
ALTIN 2.505,76
HABER /  GÜNCEL

Domuz gribi aşısı haram mı? Din İşleri açıkladı

Bazı vatandaşların aşıya tedirgin yaklaşması sebebiyle Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı açıklama yaptı. Ve merak edilen soruyu cevapladı

Abone ol

Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hamza Aktan, domuz ile domuz gribi virüsü arasında hiçbir ilişki olmadığını belirterek, ''Olsa bile sonunda ölüm tehlikesi varsa domuz etini yemek bile caizdir'' dedi.

Aktan, gerek insanlar gerekse domuzlar üzerinde etkili olan virüse ''domuz gribi'' adı verildiğini ancak domuzun bedensel yapısıyla virüs arasında bir ilgi ve benzerlik bulunmadığını ifade etti.

Domuz gribinin önlenmesi için zayıflatılmış virüsün vücuda verildiğini anlatan Aktan, böylece vücudun bu mikroba savunma mekanizması geliştirmesinin sağlandığını söyledi.

Domuz ile virüs arasında hiçbir ilişki olmadığını dile getiren Aktan, ''Olsa bile sonunda ölüm tehlikesi varsa domuz etini yemek bile caizdir. Sağlık söz konusu olduğunda eğer başka çare yoksa domuz ya da başka bir adla anılmasının hiçbir önemi yok. Hastalığa önlem olarak bildiğimiz aşıdan başka bir şey yok. Ona mahkum ve mecburuz. Dolayısıyla bunun problem olmaması gerekir'' diye konuştu.

Vatandaşın zihninde ''domuz'' adı nedeniyle bir tedirginlik olduğunu belirten Aktan, bunun da meseleyi iyi kavrayamamaktan kaynaklandığını, bilimsel bir tarafı bulunmadığını vurguladı. Aktan, ''Nasıl grip aşısı oluyorsak, domuz gribi için yaptırdığımız aşı da aynı şeydir'' değerlendirmesinde bulundu.