BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,92
ALTIN 2.423,51
HABER /  GÜNCEL

Konyada çifte deprem

Konya'da seri depremler. İlk depremin şokunu atlatamayan halk, 8 saat sonra bir kezdaha sarsıldı.

Abone ol

Konya'da, akşam saatlerinde meydana gelen 4.5 büyüklüğünde depremden yaklaşık 8 saat sonra bu kez 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

DEPREM ANINI VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi'nden alınan bilgiye göre, saat 04.58'de, merkez üssü yine Selçuklu ilçesine bağlı Sille Mahallesi olan 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Konya merkez ve çevre ilçelerde de hissedilen deprem, vatandaşlar arasında paniğe sebep oldu. Sarsıntılardan tedirgin olan vatandaşlar evlerini terk ederek sokağa çıktı.

Paniğe kapılarak evlerinin pencere ve balkonlarından atlayan bazı vatandaşlar çeşitli yerlerinden yaralandı. Kendi imkanlarıyla hastaneye gelen vatandaşlar hastane önünde yoğun kalabalıklar oluşturdu.

Sille Köyü'nde dün akşam saat 21:29 sularında da 4.5 büyüklüğünde deprem meydana gelmiş, bazı vatandaşlar yaralanmıştı.

HALK HASTANEYE KOŞTU

Depremin Sille'de iki evin yıkılmasına neden olduğu belirtilirken, çok sayıda vatandaş hastanelere başvurdu.

Sarsıntı nedeniyle fenalık geçiren çok sayıda vatandaşın il merkezi ve Selçuklu'daki hastanelere başvurduğu öğrenildi. Paniğe kapılan vatandaşların sokağa koştuğu depremde bir kişinin ayağı kırıldı, alışveriş merkezindeki bir kadının da ayağı ezildi

DEPREM CEP TELEFONLARINI
KİLİTLEDİ
HASTANE DUVARLARI ÇATLADI
AYRINTILAR HABERİN DEVAMINDA...

[PAGE]

EMNİYET MÜDÜRÜNDEN AÇIKLAMA

Yaşanan depremin ardından bir açıklama yapan Konya Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, bölgeye çok sayıda polis ekibinin gönderildiğini ve ilk belirlemelere göre herhangi bir can kaybının olmadığını söyledi.

DEPREM SENSÖRLERİ ÇALIŞTI

Merkez üssü Selçuklu ilçesine bağlı Sille köyü olan deprem nedeniyle şehir merkezinde yaklaşık 10 dakikalık elektrik kesintisi yaşandı.

Yüksek binalarda oturan bazı vatandaşlar sokaklara çıkarken, araçlarıyla yola çıkan çok sayıda sürücü de trafiğin tıkanmasına yol açtı.

Cep telefonuyla iletişimin de kesildiği şehir merkezinde, çok sayıda kişi hastanelerin acil servislerine geldi.

HASTANE DUVARLARINDA ÇATLAK

Depremin ardından Konya Numune Hastanesi Fizik Tedavi Servisinin bulunduğu binada çatlaklar oluştu.

Çatlakları inceleyen hastane yetkilileri, önlem olarak serviste durumu iyi olan hastaları evlerine gönderdi. Diğer hastalar ana binaya nakledildi.

Hastanenin ana binasında da yer yer çatlaklar oluştuğu öğrenildi.

DEPREM ŞOKU HASTANELİK
ETTİ
AYRINTILAR DEVAM SAYFASINDA...

[PAGE]

ŞOKA GİRENLER ACİLE KOŞTU

Konya İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci, 4.5 büyüklüğündeki depremin ardından, hastanelere şu ana kadar depreme bağlı yaralanma ile gelen kimse olmadığını söyledi.

Küçükkendirci, yaptığı açıklamada, depremin neden olduğu endişenin hastanelerin acil servisinde kısa süreli bir yoğunluğa neden olduğunu ifade etti.

Hastanelere gelenlerin aşırı derecede korkan ve şoka giren insanlardan oluştuğunu belirten Küçükkendirci, ''Hastanelerimize şu ana kadar depreme bağlı yaralanmayla gelen kimse olmadı'' dedi.

Küçükkendirci, Konya Numune Hastanesi Fizik Tedavi Servisinin bulunduğu binanın eski bir yapı olduğunu ve burada çatlak olduğu bilgisinin kendilerine verilmesi üzerine harekete geçtiklerini belirterek, şunları kaydetti:

''Binada incelemede bulunduk. Tedirgin olarak evine gitmek isteyen hastalar evlerine gönderildi. Diğerleri Ana Bina'daki Ortopedi Servisi'ne alındı. Bu çatlağın deprem nedeniyle olup olmadığından emin değiliz. Yarın teknik uzmanlar gelip inceleme yapılacak. Ancak şu anda korkulacak herhangi bir durum yok.''

DEPREMİN BOYUTUNU
JEOLOJİ MÜHENDİSLERİ
ODASI AÇIKLADI...

[PAGE]

EVİNİZE GİRİN DUYURUSU

Jeoloji Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı ve Selçuk Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Tahir Nalbantçılar, Konya'daki 4.5 büyüklüğünde depremin normal bir durum olduğunu ve artçısının beklenmediğini belirterek, ''Vatandaşlar evlerine girebilir'' dedi.

Nalbantçılar, yaptığı açıklamada, saat 21.29'da merkez üssü Selçuklu ilçesi Sille mahallesi olan depremi, Konya fay zonunun ürettiğini söyledi.

Bu fay zonunun, kuzey-güney yönünde kentin dağlık olan batı kısmından geçtiğini ifade eden Nalbantçılar, ''Bu fay zonunun bu büyüklükte bir deprem üretmesi normaldir. Bu deprem bağımsız kendi başına bir depremdir. Depremin meydana geldiği derinlik 5 kilometre gibi sığ bir mesafe olduğu için, olması gereken büyüklüğünden daha fazla hissettik. Aslında çok büyük bir deprem değil. 4.5 büyüklüğünde deprem belenen bir durum. Artçısının olmasını beklemiyoruz. Vatandaşlar evlerine girebilir'' diye konuştu.

Depremin yer yüzüne yakın bir noktada gerçekleşmesi nedeniyle bazı kerpiç yapıların zarar görebileceğini belirten Nalbantçılar, dik yamaçların kıyısından geçen kara yollarında kaya yuvarlanmalarına dikkat edilmesi gerektiğini kaydetti.

İŞTE PANİK FOTOĞRAFLARI
HABERİN DEVAMINDA...

[PAGE] [PAGE] [PAGE]