BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,71
ALTIN 2.412,52
HABER /  POLİTİKA

Arınçtan rantçılara uyarı

TBMM Başkanı Bülent Arınç, saldırı üzerinden rant devşirmeye kalkanlara dikkat çekti.

Abone ol

TBMM Başkanı Bülent Arınç, ''Danıştay'daki silahlı saldırının, hiç bir siyasi partinin tekelinde yorumlanabilecek, sadece belli bir siyasi görüşe rant kazandırabilecek bir olay olmadığını'' ifade ederek, ''Bu acı olay üzerinden kimse rant devşirmeye kalkışmasın'' dedi.

Arınç, TBMM Danışma Kurulu toplantısı öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, saldırıyı; ''yargıya, yargının hakimlerine karşı yapılmış menfur bir saldırı'' olarak nitelendirdi.

Saldırıyı, Türkiye'de yaşayan 70 milyon insanın nefretle ve lanetle kınadığını ifade eden Arınç, şöyle konuştu: ''İş yargıya düşecektir. Kişinin en ağır cezayı alabilmesi için hepimiz takipçi olacağız. Ama 'fırsat bu fırsattır' diye olayı gerçek boyutundan öteye taşımanın, bununla ilgili siyasal bir gerginliğe yol açabilecek tartışmalar yaratmanın, hele hele artık unutmak zorunda olduğumuz 'darbe' sözcüğü veya buna benzer birtakım olaylara, yorumlara yol açmanın yanlış olacağını düşünüyorum.

Türkiye, hukuk devletidir, güçlü bir devlettir. Türkiye, yargısıyla,  yürütmesiyle, yasamasıyla bir bütündür. Türkiye'nin laik, demokratik yapısını zedeleyebilecek hiç bir davranışa, hiç birimiz izin vermeyeceğiz. Bu olay, hiç bir siyasi partinin tekelinde yorumlanabilecek, sadece belli bir siyasi görüşe rant kazandırabilecek bir olay değildir. Bu acı olay üzerinden kimse rant devşirmeye kalkışmasın.''