BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,97
ALTIN 2.435,21
HABER /  DÜNYA

Türk papaz ortalığı karıştırdı

Türk asıllı papaz Samuel Özdemir İslam'a yönelik ağır hakaretleri ile Belçika'da gündeme oturdu

Abone ol

Türk asıllı aşırı dinci papaz Samuel Özdemir'in, "Doğan her Müslüman bebek batı dünyasına bombadır", "Hepimiz İslam'ın kurbanı olacağız" sözleri Belçika'da gerginlik yarattı. Özdemir hakkında şiddete teşvikten dava açıldı.

Danimarka'daki karikatür kriziyle tırmanan dinlerarası gerilim, Belçika'da da çok farklı bir şekilde patlak verdi. Türkiye'de doğan ve İstanbul'da uzun süre papazlık görevi yaptıktan sonra, "Bana Türkiye'de baskı yapılıyor" diyerek Belçika'ya sığınan 64 yaşındaki Türk rahip Samuel Özdemir, burada da boş durmadı.

Irkçılıkla Mücadele Merkezi, Türk rahibin toplumda gerilimi artırarak insanları suça ve şiddete teşvik ettiğini, ayrıca dinsel gerilimi artırdığını belirterek dava açtı. Ülkenin en yüksek tirajlı gazetelerinden Le Soir da Charleroi kentinde görülen davaya geniş yer ayırdı.

Vatikan da kınadı

Süryani kökenli olan Samuel Özdemir 6 yaşındayken rüyasında gördüğü bir meleğin "Bastonunu al, insan ve hayvanlara çobanlık yap" sözleri üzerine papaz olmaya karar verdi. 1967 yılında başta İstanbul olmak üzere Türkiye'nin 10 kentinde 8 yıl süreyle papazlık yaptı. Daha sonra kendisine Türkiye'de baskı uygulandığını ileri sürerek Belçika'ya sığındı. Aşırı görüşleri nedeniyle bağlı bulunduğu Tournai Piskoposluğu'ndan atıldıktan sonra 400 bin euro'ya kendi kilisesini yaptırdı. Kendisini kınayan Vatikan'a tavır alarak çevresinde binlerce kişilik müridler topluluğu oluşturdu. "Yeni doğan her Müslüman bebek batı dünyasına bombadır", "Hepimiz İslam'ın kurbanı olacağız" gibi sözleri nedeniyle büyük eleştiriler aldı.

"Bana saldıran herkes ölür" diyen, kanseri tedavi edebildiğini savunan rahip sonunda Belçikalılar'ın sabrını taşırdı. Irkçılıkla Mücadele Otoritesi; nefret, şiddeti teşvik, dinsel ırkçılık suçlamasıyla rahip aleyhinde dava açtı. 23 Mart'ta açıklanacak kararın hapis cezası içermesine kesin gözüyle bakılıyor.