BIST 9.530
DOLAR 32,47
EURO 34,80
ALTIN 2.476,25
HABER /  GÜNCEL

İlk müslüman çizgi film Avrupayı sardı!

İlk müslüman çizgi film 99 artık İngiltere'de de izleyicinin beğenisine sunulacak.

Abone ol

Kuveytli bir psikolog olan ve Müslüman çocukların cihatçı modeller karşısında örnek alabilecekleri yeni kahramanlara ihtiyacı olduğunu düşünen Dr. Naif El Mutava tarafından yaratılan ilk Müslüman çizgi kahramanları "99", şimdi de İngiliz TV izleyicilerin beğenisine sunuluyor.

Üç yıldır Arap dünyasında ve başka ülkelerde aylık çizgi roman olarak yayımlanan 99'un kahramanlarından her biri farklı bir ülkeden geliyor. Kahramanların 50'si erkek, 49'u kadın.

Türk kahramanın adıysa, Kaldıran Râfi. Dizide asıl adı Murat Uyaroğlu olan İstanbullu Râfi, ne kadar ağır olursa olsun herşeyi kaldırabiliyor, uçabiliyor ve "99'ların Süperman'i" olarak biliniyor. Ailesinin Ürdünlü kanadının yardımına koşup, ünlü Petra harabelerinin yakınında yaşayan Karatiba aşiretine yardım ediyor.

ABD'li kahraman Zarar Veren Dar, bir trafik kazasında felç olmuş. Düşmanlarına korkunç acılar çektirebiliyor. 99 çizgi romanı ABD'de de yayımlanıyor.

99'dan bir diğer karakterse, 13 yaşındaki Macar kahraman Birleştiren Câmi. Her türlü teknolojiden çok iyi anlıyor, yüzlerce değişik silah yapabiliyor.