BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,72
ALTIN 2.490,35
HABER /  GÜNCEL

Domuz büyüsü yüzünden işten atıldılar

Bunu da gördük... Bu iki kız belediye başkanına "domuz büyüsü" yaptığı iddiası ile işten atıldı. Bugün de davaları vardı.

Abone ol

Aydın'ın Didim ilçesinde ''domuz büyüsü'' yaptıkları iddiasıyla 2 kadın çalışan, belediye başkanı tarafından işten çıkarıldı... Dava açan kadınlar, mahkemeyi kazandı ve ''işe iade'' kararı çıktı.

Çalıştıkları Didim Belediyesindeki işlerinden ''domuz büyüsü'' yaptıkları iddiasıyla Belediye Başkanı Mümin Kamacı tarafından çıkarıldıklarını ileri süren Fatma Hatun Eryürek ve Ayşegül Menderes'in açtığı ''işe iade'' davası, Didim Asliye Hukuk Mahkemesinde görüldü.

Mahkeme heyeti, Eryürek ile Menderes'in ''işe iade'' edilmeleri yönünde karar verdi.

Eryürek ile Menderes'in avukatı Zekiye Baran, 2 kadın işçinin atılmasının usulen yanlış olduğunu savunarak, ''İşverenin 8 gün içinde bir üst mahkemeye temyize gitme hakkı var. Şu anki duruma göre, Yargıtayın incelemesinden sonra 2 kadın işçi işlerine dönecekler ve çalışmadıkları dönemin ücretini de alacaklar'' dedi.

Fatma Hatun Eryürek ise ''En başından beri adaletin yerini bulmasını istiyorduk. Sonuçta öyle oldu. Bana ve arkadaşıma hakaretlerde bulunuldu. Ama sonuçta adalet kazandı'' diye konuştu.

Didim Belediyesinde çalışan kadrolu işçiler Fatma Hatun Akyürek ile Ayşegül Menderes, mesai saatleri dışında belediye binasında şüpheli hareketler sergiledikleri ve ''domuz büyüsü'' yaptıkları iddiasıyla başkanlık oluru ve Disiplin Kurulu kararı ile işten çıkarılmıştı.

İŞTEN ATILAN KIZLARIN FOTOĞRAFLARI VE
ONLARI İŞTEN ATAN BAŞKAN...
DİĞER SAYFADA...

[PAGE]



[PAGE]



[PAGE]