BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.435,90
HABER /  GÜNCEL

Müftüden ‘jet imamlara uyarı

Kayseri Müftüsü Şaban İşlek, teravih namazının hızlı kılınmasının uygun olmadığını belirterek, imamlardan kurallara uymalarını istedi.

Abone ol

Kayseri Müftüsü Şaban İşlek, teravih namazının hızlı kılınmasının uygun olmadığını belirterek, imamlardan kurallara uymalarını istedi.

Müftüsü İşlek, Ramazan ayında kardeşlik ve sevgi bağlarının kuvvetlendiğini, manevi duyguların canlılık kazandığını, birlik ve beraberlik duygularının güçlendiğini söyledi. İslam'ın 5 şartından biri olarak tutulan orucun vücuda sağlık verdiğini, her türlü kötülüklere engel olduğunu anlatan Şaban İşlek, oruçlu olarak kavga edilmemesini gerektiğini hatırlattı. Oruçlu kişilerin kendilerine sataşan olduğunda, kavga etmeyerek, “Ben oruçluyum” demesi gerektiğini hatırlatan Müftü Şaban İşlek, imamlardan teravih namazını hızlı kıldırmamalarını istedi. Namazı hızlı kıldıran imamlara ‘Jet İmam' denilmesine şiddetle karşı olduğunu kaydeden Şaban İşlek, şöyle dedi:

“İmamın jeti olmaz. Teravih namazının Ramazan ayında önemli bir yeri vardır. Namaz tadili erkan (Kurallara uygun) ile kılınmalı. Çünkü namazda ayetler okunacak, rüku ve secde de dua edilecektir. Bunların hepsi birbirine girmemeli. Bizim görevli arkadaşlarımızın namazı tadili erkan ile kıldıracaklarından şüphem yok. İmamlarımızın hepsi değerlidir. Ancak, yanlışın yanında olmayız. Teravih namazı kullarına uygun kıldırılmalı. Zaten il ve ilçedeki görevli murakıplarımız ve diğer görevlilerimiz kontrol edecekler. Gerekirse imamları uyaracaklar.”

Bir gazetecinin bazı kesimlerin ‘Memurlar zekat verilecek duruma geldi' açıklamaları olduğunu hatırlatılması üzerine Müftü Şaban İşlek, “İslam dininde, zekat verecekler ve alacaklar bellidir. Şimdi kastettiğiniz kişiler, bu soruyu önce kendilerine, kendi vicdanlarına sormalı. Maaşla çalışanlar olduğu da unutulmamalı” karşılığını verdi.