BIST 8.976
DOLAR 32,33
EURO 35,05
ALTIN 2.283,62
HABER /  GÜNCEL

Türk askerleri Karaadaya gitti

Ege'de Karaada için kriz giderek büyüyor. Yunanlılar Türk gazetecileri gözaltına aldı, Türk askerini görünce de bıraktı...

Abone ol

Yunan gazetesi yazdı, Yunan Genelkurmay yalanladı; ancak adanın resmen Yunanistan'ın askeri üssü haline geldiği ortaya çıktı. Adaya bayrak diken Yunan askeri bu kez de Türk gazetecileri gözaltına aldı ancak kısa bir süre sonra serbest bıraktı.

Kardak benzeri bir kriz Ege sularında kol geziyor. Antalya´nın Kaş İlçesi açıklarındaki Kara Ada´ya Yunan askerlerinin bina yapıp bayrak diktikleri yönündeki iddiaları araştırmak üzere bölgeye giden Sabah Gazetesi muhabiri Öner Şan, şoför Yusuf Yavuzyiğit, İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirleri Sabri Çağlar ve Çağdaş Yıldırım tekne kiralayıp, soyadı öğrenilemeyen Erhan adlı tekne kaptanıyla birlikte gözaltına alındı.

Türk gazetecilerin taşıyan teknenin kendi karasularına girdiğini iddia eden Yunan hücumbotu, önce abluka altına aldı, daha sonra tekneyi hücumbota bağlayarak Meis Adası´na götürdü.

TÜRK ASKERİ BOY GÖSTERDİ

Yunan gazetesinin gündeme getirdiği Kanal D'nin de ekrana taşıdığı görüntüler Ege'deki krizin de pimini çekti. Yunan askeri bugün akşam saatlerinde Türk gazetecileri gözaltına aldı. Haberin duyulmasının hemen ardından bölgeye Türk askeri hareket etti ve adayı turladı. Yunan askeri. Türk askeri botunu görünce Türk gazetecileri serbest bıraktığı belirtilirken Türk Sahil Güvenlik bölgeye diğer gazetecileri güvenlik gerekçesiyle yaklaştırmıyor.