BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,11
ALTIN 2.310,05
HABER /  SPOR

Massa konuşmaya başladı!

Formula 1'de Macaristan Grand Prix'si sıralama turlarında kaza geçiren Ferrari'nin Brezilyalı pilotu Felippe Massa uyandırıldı.

Abone ol

Sıralama turlarında başına 800 gramlık çelik yay çarptıktan sonra 200 kilometre hızla lastik bariyerlere çarpan ve 48 saattir yoğun bakımda uyutulan Brezilyalı pilot Felippe Massa uyandırıldığı açıklandı.

Macaristan'nın başkenti Budapeşte'deki Honved (Askeri) Hastenesi'nde basın toplantısı düzenleyen Macar yetkililer, Massa'nın solunum cihazından çıkartıldığını, bilincinin yerinde olduğunu ve ateşinin olmadığını kaydettiler.

Yetkililer, Macar doktor Veres tarafından ameliyat edilen 28 yaşındaki pilotun kendisine sorulan sorulara cevap verebildiği ifade ettiler.

YARIŞ HAYATI DEVAM EDEBİLİR

Macar yetkili Andor Grosz, toplantıda yaptığı açıklamada, Brezilyalı pilotun durumunun her dakika iyiye gittiğini belirterek, “Ellerini ve ayaklarını oynatabiliyor. Sol gözünün kaza nedeniyle ne kadar zarar gördüğü henüz belirlenemedi. Massa'nın durumu hakkında son 24 saat içinde pozitif yönde çok iyi gelişmeler oldu. Yarış hayatına devam etmesi için büyük şansı var” dedi.

Ferrari'nin yöneticilerden alınan bilgiye göre Massa'nın hastanede yaklaşık 10 gün kalacağı, buradan Fransa'nın başkenti Paris'teki bir hastaneye kaldırılacağı bildirildi.

Öte yandan Ferrari'nin başkanı Luca Di Montezemolo, bugün hastaneye gelerek Massa'yı ziyaret etti. Massa'nın eşi ve ailesiyle bir araya gelen Montezemolo, katıldığı basın toplantısında, “İnanılmaz, tüm şansızlıkların üst üste gelmesiyle kaza oluştu. Ümit ediyoruz ki Massa kaza nedeniyle kalıcı yara almamıştır” ifadelerini kullandı.

İŞTE SANİYE SANİYE KAZA ANI

[PAGE]





[PAGE]





[PAGE]





[PAGE]





[PAGE] [PAGE]





[PAGE]





[PAGE]





[PAGE]





[PAGE]





[PAGE]





[PAGE]