BIST 9.120
DOLAR 32,37
EURO 35,04
ALTIN 2.325,29
HABER /  GÜNCEL

Bu fotoğrafta bir tuhaflık var!

Fotoğrafta ayakta duranlar DTP'li vekil ve başkanlar, oturan ise Tatvan Kaymakamı... Bir fuar açılışında buluşuldu. İşte yaşananlar;

Abone ol

Bitlis'in Tatvan İlçesi'nde Tatvan Kaymakamlığı ile DTP'li Belediye tarafından bu yıl 41'incisi düzenlenen `Tatvan Doğu Anadolu Fuarı'na `Sözde Saygı Duruşu' damgasını vurdu.

Fuarın açılışında da ilginç görüntüler oluştu. Açılışta, bu yıl istiklal marşı okunmadı. Ancak DTP'liler, sözde devrim şehitleri adına saygı duruşunda bulundu. Bu sırada DTP'li Muş milletvekilleri Sakık ve Yaman ile Muş Milletvekili Karabaş, Belediye Başkanı Ok ve diğer DTP'li ilçe yöneticileri ayağa kalkarak saygı duruşuna eşlik ederken, Kaymakam Şefik Güldibi ise ayağa kalmadı. Protokol için ayrılan bölümde yaşanan bu olay büyük dikkat çekti.

Kaymakam Güldibi ile birlikte açılışta bulunan kurum amirleri, bazı sivil toplum örgütü temsilcileri ve Muhtarlar da bu esnada kaymakamla birlikte yerlerinden kakmadı. Herhangi bir gerginliğin yaşanmadığı bu saygı duruşunun ardından da açılış törenine geçildi.

Kortej yürüyüşü sırasında ise organizatör firmanın yetkilisi olduğu ileri sürülen Hülya Dağ'ın sadece fuar bayraklarının taşınması gerektiğini belirterek Türk Bayrağı'nın kaldırılması yönündeki zabıta görevlilerine yaptığı uyarı, sonuçsuz kaldı.

- TÜRK BAYRAĞININ NESİ SENİ RAHATSIZ EDİYOR?
- NESİ EDİYORSA EDİYOR?

[PAGE]



Tatvan Doğu Anadolu Fuarı'nın açılış organizasyonunu üstlenen Diyarbakır'daki firmanın görevlisi olduğu belirtilen Hülya Dağ, kortej yürüyüşü sırasında Türk Bayrağı'na müdahalede bulunmak istedi. Türk Bayrağı'nın bulunduğu grubun yanına gelen Hülya Dağ, zabıta memuruna "Bu bayrağın burada ne işi var. Lütfen müdahale edermisiniz" uyarısında bulundu.



Zabıta memuru ise Hülya Dağ'a, "Ben ona müdahale edemem, sen bana hiçbir program veremezsin" cevabını verdi.

Bunun üzerine Dağ, "Türk Bayrağı yok, sadece fuar bayrakları var" diye konuştu.

Bu sırada konuşmalara şahit olan bir vatandaş, "Bayrağın nesi sizi rahatsız ediyor" diye araya girdi.

DTP'li olduğu tahmin edilen bir başka vatandaş ise, "Nesi ediyorsa ediyor" diye konuştu.



Bu diyoloğun ardından Dağ, bayrağı taşıyan gençlere yönelerek, "Hayır olmayacak. Toplar mısınız" dedi, zabıtaya da dönerek "Müdahale edin" diye konuştu.

Olaya şahit olan bazı DTP'liler, Kürtçe olarak Dağ'ı yatıştırmaya çalıştı. Bunun üzerine Hülya Dağ, oradan uzaklaştı ve gerilim tırmanmadan sona erdi. Ardından korteje katılan iki grup fuar alanına geldi.