BIST 9.762
DOLAR 32,56
EURO 34,99
ALTIN 2.432,30
HABER /  DÜNYA

İranda Musevinin cesur kadınları

Tahran'da her eylemde en öndeler! Hiç çekinmeden polisle karşı karşıya geliyor hatta bedenlerini çekinmeden siper ediyor.

Abone ol

Tahran'daki protestoların merkezinde kadınlar var! Seçimlerden önce akademisyen eşi Zehra Rahnavard'la birlikte el ele yürüyen, kadınlara daha fazla özgürlük isteyen Musevi, Ahmedinejad taraftarı kadınların bile desteğini kazandı.

Musevi'ye kadar cumhurbaşkanlarının eşleriyle ekranlarda ya da miting meydanlarında el ele görmek pek mümkün değildi. İşte bu tabuyu eşi Zehra Rahnavard ile yıkan Musevi, seçim kampanyalarında el ele yürüdü, ahlak polisinin kaldırılmasını istedi.

RAHNAVARD SEÇİM MEYDANLARINDA

Akademisyen olan Rahnavard, eşinin mitinglerinde yaptığı konuşmalarda kadın haklarını savundu. Hatta bu aktif tavrı nedeniyle Zehra Rahnavard, ABD Başkanı Barack Obama’nın eşi Michelle Obama ile karşılaştırılıyor. Rahnavard, bu karşılaştırmayı kabul etmese de, İran’da kadın haklarının iyileştirilmesi konusunda önemli bir rol oynayacağı konusunda seçimlerden önce söz verdi. Hatta Rahnavard, İran siyaset dünyasında pek görmeye alışık olmadığımız şekilde, gazetecileri toplayarak bir de basın toplantısı bile düzenledi.

İşte Musevi'nin kadınları;

İRAN'DA ÖLÜM KOL GEZİYOR
BİR GENCİN VURULUŞ ANI BÖYLE ÇEKİLDİ...
2. SAYFADA

[PAGE]



İran'da muhalefet işin peşini bırakmıyor! Tahran'da süren eylemlerde bugün yine kan aktı. Bir göstericinin başından vurulduğu an kameralara yansırken, üniversite öğrencisinin hayatını kaybettiği iddia ediliyor.

İran'da kan dökülmeye devam ediyor. Devrim Muhafızları'nın, gösterilerin artması halinde "devrime yakışır bir müdahalesi" kanlı oldu. Tahran'daki gösterilerde, protestocu bir gencin yaralı hali, hayatını kaybeden Nida'nın ardından birkez daha göstericileri ateşledi.

İşte insanı dehşete düşüren o dakikalar;