BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,85
ALTIN 2.431,65
HABER /  POLİTİKA

Erdoğanı hiç böyle duymadınız!

Başbakanı Ermenistan konusunda hiç bu kadar sert duymadınız. Erdoğan, Ermenileri resmen geri göndeririz dedi.

Abone ol

Polonya'da öğrencilerin sorularını cevaplandıran Başbakan Erdoğan, Ermenistan ile ilişkiler konusunda ilginç açıkmalar yaptı. Türkiye'de 40 bin kaçak Ermeni'nin yaşadığını belirterek, "Biz onları geri göndermiyoruz. Ancak gerekirse geri de göndeririz ama bunu insani bulmuyoruz" dedi.

İşte Erdoğan'ın o sözleri;

Türkiye - Ermenistan ilişkileri herşeyden bağımsız bir ilişki değildir. Bölgeyle ilintili konular vardır. Bunları yok farz etmek mümkün değildir. Azerbaycan - Ermenistan arasındaki sıkıntı bizi ister istemez bağlayan bir konudur. Şu anda bizim Ermenistan'dan istediğimiz bir konu var. Yukarı Dağlık Karabağ'dan Ermenistan'ın çekilmesidir. Bu kararı biz vermiyoruz, BM veriyor. Ve Ermenistan orada işgalci olduğunu kabul ediyor. Bunu kabul ettiğine göre oradan çekil. Ve orası işgal edildiği için Türkiye - Ermenistan sınır kapısı kapanmıştır. Sebep sonuç ilişki. Sebep ortadan kalkınca o kapı açılacaktır.

Şu anda benim ülkemde 40 bin kaçak Ermeni var. Niye bunlar bizim ülkemize gelip girdiler. Çünkü Ermenistan'da sıkıntı büyük, sefalet var. Şu anda bizim ülkemizde barınma mücadelesi veriyorlar. Gerekirse geri de göndeririz ama biz böyle bir şeyi insani yaklaşım olarak doğru bulmuyoruz.