BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,00
HABER /  GÜNCEL

Kepçe kulaklar bunu okusun!

Kulaklarınız "kepçe" gibi mi? Sadece 15 dakikada bu sorundan kurtulabilirsiniz. Bir estetik merkezi süper bir yöntem buldu. Hem de ameliyatsız.

Abone ol

Bursa'da faaliyet gösteren bir estetik cerrahi merkezinde geliştirilen yöntem sayesinde, özellikle gençlerin şikayetçi oldukları ''Kepçe kulak'' sorununun, 15 dakikada cerrahi müdahaleye gerek kalmaksızın çözüldüğü iddia edildi.

Merkezin sahibi Operatör Dr. Bülent Cihantimur, ''İple kepçe kulak estetiği'' adı verilen yöntemin, kepçe kulak sorununun kesi yapmadan tedavi edilmesi anlamına geldiğini söyledi.

''İPLE ASMA'' YÖNTEMİ

Cihantimur, bu yöntemi şöyle anlatıyor; ''Kaşlara ve burun ucuna uygulanan 'iple asma' adı verilen yöntemi, acaba kepçe kulak için de kullanabilir miyim diye düşündüm.  1900'lü yılların başından itibaren bunu deneyen insanlar olmuş. 'Yapabilirim' diye düşündüm ve uygulamaya başladım. Son derece başarılı sonuçlar aldım. Şu anda ayda 20-30 kişiyi tedavi ediyorum. Genellikle 18-25 yaş grubundaki kadın ve erkekler tercih ediyor. Bunların temel şikayeti kulakları nedeniyle saçlarını toplayamamaları. Erkek hastalarımızın da genelde saçları uzun. Operasyonun ardından, hemen gidip saçlarını kestiriyorlar. Eskiden kepçe kulak, bizim yaptığımız operasyonlar arasında son sıradaydı, şimdi ilk sırada.''

AMELİYATA GEREK KALMIYOR

Dr. Cihantimur, ''iple kepçe kulak estetiği'' yönteminin avantajının kesi yapılmaması, hastanın operasyonun hemen sonrasında normal yaşantısına dönebilmesi olduğunu bildirdi.

Bu yöntemde kulak derisine açılan küçük deliklerden özel bir alet yardımıyla deri altından geçirilen ip yardımıyla kulağın geriye doğru yatırıldığını anlatan Cihantimur, şöyle devam etti:

''Kesi yapılmadığı için sonrasında pansuman, kontrol, dikiş alma, bandaj gibi uygulamalar olmuyor. Normal ameliyatta olan şeylerin hiçbiri bunda yok. İşlem 10-15 dakika sürüyor. Hasta hemen sonrasında kalkıp normal hayatına dönüyor. Hastalarımızın bilmesi gereken iki nokta var. İlk 1-2 gün gerdirme olduğu için ağrı olabiliyor. Onun için ağrı kesiciler veriyoruz. İkincisi de kulak iple geriye yatırıldığı için, gevşeme olabilir. Kullandığımız ip estetik cerrahide en sık kullanılan, oldukça kuvvetli bir ip. Ancak ipin tutunduğu şey yumuşak doku. Tüm hastalara bundan bahsediyoruz. İlk kez bir ameliyat için hastalara yüzde 100 garanti veriyoruz. Kepçe kulak sorununu tamamen gideriyoruz. En büyük avantajlarından biri de hasta memnun değilse, rahatsız oluyorsa, geri dönüşünün olması. İpleri kestiğimizde kulak eski formuna geri dönüyor. Kulağa hiç bir zarar vermiyor. Hasta normal ameliyattan sonra memnun kalmamışsa, bunun geri dönüşü olmuyordu.''

YURT DIŞINDAN HASTA YAĞIYOR

Bu yöntemin hastalar tarafından yoğun olarak tercih edildiğini anlatan Cihantimur, kepçe kulak sorunundan kurtulmak isteyen dünyanın çeşitli ülkelerinden hastalarının bulunduğunu dile getirerek, ''Türkiye'nin her şehrinden, Almanya, Arnavutluk, Yunanistan, İngiltere, Fransa, Hollanda, ABD, Avusturya ve Türk cumhuriyetlerden hastalarım var'' dedi.

BİLİMSEL KANITI HENÜZ YOK

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramazan Kahveci, ''iple askı'' yönteminin vücudun birçok bölgesine yıllardır uygulandığını söyledi.

Bu yöntemin kulak için uygulanmasının bir zararı olmayacağını belirten Kahveci, ''bu konuda uzun süreli sonuçlar henüz yayımlanmadı. Bilimsel anlamda kanıtı henüz yok. Bilimsel olarak uygulanabilirliği kanıtlandıktan sonra dergilerde, kitaplarda çıkarsa 'tamam' diyebiliriz'' dedi.

Kahveci, bu tür yöntemlerde özel çentikli ipler kullanıldığını ifade ederek, ''Çentikli iplerle yapılan gerdirmelerin iplerin kurtulması ile geriye döndüğü birçok yayında yer alıyor. Yani kalıcı çözüm olduğuna dair kesinleşmiş bir bilgi yok'' diye konuştu.