BIST 9.076
DOLAR 32,32
EURO 35,10
ALTIN 2.300,89
HABER /  GÜNCEL

Eski bakana canlı bomba

Bir canlı bomba Bilkent üniversitesi'nde yakalandı. Kadın canlı bombanın hedefi eski bakandı. Kadın bombacı pimi çekti ve...

Abone ol

Bilkent Üniversitesi’nde eski Adalet Bakanı Profesör Dr. Hikmet Sami Türk'e yönelik intihar saldırısı girişiminde bulunuldu. Kadın canlı bomba yakalandı. Didem Akman isimli kadın terörist üniversiteye "kütüphaneye gideceğim" diyerek girmişb

Bir son dakika gelişmesi daha... Bilkent'te ikinci bir saldırgan daha yakalandı. Bu saldırgan ise erkekti. İsminin de S.Onur Yılmaz olduğu öğrenildi.


CANLI BOMBA PİMİ ÇEKTİ

Olay 10:45'te Bilkent Üniversitesi Merkez Kampüsü'nde gerçekleşti. Türk derse girmek üzereyken kendisine yaklaşan bir kadın üzerindeki bombayı patlatmak üzere pimi çekti ve bir patlama yaşandı. Korumaların devreye girmesiyle canlı bomba etkisiz hale getirildi.

CEZAEVİ OPERASYONU NEDENİYLE TEHDİT ALIYORUM

Türk yaşadığı olayı şöyle anlattı:  "Bir metre arkamda patlama oldu. Korumalarım canlı bombayı etkisiz hale getirdi. Saldırganın yaralandığını düşünüyorum.  Saldırı 'Hayata Dönüş' operasyonuna tepki içindi." dedi. Eski bakan cezaevi operasyonu nedeniyle tehditler aldığını da sözlerine ekledi. 

Saldırının ardından Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi tahliye edildi.

TÜM BİLKENT'İ PATLATACAK KADAR BOMBA

Yaralı olarak yakalanan kadın canlı bombanın üzerinden 1 kilo patlayıcı çıktı. Saldırganın üzerinde ikinci fünye olduğu anlaşıldı.