BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,20
ALTIN 2.247,61
HABER /  GÜNCEL

Reklam izle bedava alışveriş yap

Bu siteye girip reklam izleyen kazanıyor. Reklam izledikçe puan alıyor, puan aldıkça da siteden bedava alışveriş yapıyor.

Abone ol

Dünya genelinde yayılmaya başlayan video paylaşım sitelerine bir yenisi daha eklendi.

Bir benzeri ülkemizde www.reklamizlekazan.com  domain adıyla hayata geçen bu yeni kategoride kullanıcılar, amatör veya profesyonel videolar yerine reklam izliyorlar.

Televizyonlarda karşımıza çıkınca genelde izlemekten kaçındığımız reklamları bu tip sitelerde kendi arzunuz ile izleyebiliyorsunuz. İzlediğiniz reklamların size kazandırdığı puanlarla sitenin sanal mağaza partneri olan Hızlıal.com’da ürün alabiliyor, bu puanlarınızı harcayabiliyorsunuz.

Sitedeki arşivde yer alan Nostaljik reklamlar kuşağında bizi 30 yıl geriye götüren tüm reklamları bulabilirsiniz. Ayrıca eğlenmek, hoş vakit geçirmek için video izlemek konseptinden bir şeyler kazanmak konseptine geçiren ve böylece hem reklam verenlere hem de internet kullanıcılarına hizmet eden bu yapıda, her şey kazanma üzerine kurgulanmış. Yeri geldiğinde milyon dolarlar harcanan reklam filmi prodüksiyonlarını televizyonlarda yüksek bedellere izleten reklam verenler, artık bu tip siteler ile çok daha uygun maliyetlere filmlerini tüketicilerine izletebiliyor olacaklar. Bu ekonomik çözüm reklam veren markaları oldukça mutlu edecek.

Ülkemizde Eylül 2008’te hayata geçen reklamizlekazan.com sitesi Satış ve Pazarlama Müdürü Saygın İlkinci şunları söylüyor; Reklam verenlere internette sadece uygun maliyetlere reklam filmini izletebileceği bir platform sunmakla kalmıyor, bunun yanında sundukları reklam filmine yönelik tüketicilerin geri bildirimleri görebilecekleri sistemi de paylaşıyoruz..

Şöyle ki; reklamizlekazan.com platformunda; reklam videosunu izleyen kullanıcıya izlediği her reklam filmi başına belirli puanlar verilir. Kullanıcı video sonrası ilgili filme ait reklamverenin talebi ile bir anket de doldurabilmektedir. Platformumuzda anket modülünün kullanıcılar tarafından doldurulmasına teşvik eden Bonus Puan modeli mevcut. Böylece kullanıcı daha fazla puan toplamak için anketi de doldurabilir, hatta reklama dair yorum yapıp puanlarını daha da artırabilir. Puanları karşılığında sitenin sanal mağaza partneri Hızlıal.com’dan alışveriş yapabilir. Böylelikle işleyen sistemde bir reklam verenin o reklama dair tüketiciden geribildirim alma sürecini hızlandırmış oluyoruz. Daha da ötesi biz aslında ülkemizdeki çokuluslu Pazar araştırma şirketlerinin yaptığını site içinde daha hızlı, daha ekonomik bir şekilde yapmış oluyoruz. “

Bu sistemin reklamcılık dünyasında heyecan yaratacak türden bir gelişme olduğu düşünülüyor. Artık internet, erişim bakımından TV ‘nin sınırlarını zorlamaya başladı. Ülkemizdeki genç ve dinamik internet kullanıcı yapısı dikkate alındığında özellikle hazır tüketim üreticilerinin ulaşmak istediği kitlelere giden en ekonomik yollardan birisi bu olacak.