BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

Böyle muhtarlık seçimi görülmedi

Gümüşhane'nin Dörtkonak köyünde 29 Mart günü yapılan muhtarlık seçimi tarihe geçecek yarışlardan birine sahne oldu.

Abone ol

Toplam 284 kayıtlı seçmenin bulunduğu ve 273 geçerli oyun kullanıldığı seçimlerde 1 oy alan Hüsnü Oğur'un (49) merkez İlçe Seçim Kurulu'na yaptığı itiraz kabul edildi.

Diğer muhtar adaylarının köyde ikamet etmediği iddiasıyla seçim kuruluna itiraz eden Oğur, itirazın kabul edildiğini fakat rakiplerinin de İl Seçim Kurulu'na itiraz hakkı bulunduğu için mazbatasını alamadığını söyledi.

Oğur, köyünde hayvancılık ve çiftçilikle uğraştığını belirterek, "Endüstri meslek lisesi mezunuyum. Üniversite sınavını kazandığım halde maddi durumum nedeniyle okuyamadım. Askerden sonra tek idealim köyüme muhtar olup büyük işler yapmaktı. Fakat bundan 4 yıl önceki seçimlere girmiş kazanamamıştım. Kesinlikle bir gün muhtar olacağıma inanıyordum ama tek oyla ama çoğunlukla. Fakat yıllarca bekledim, sabrettim" dedi.

Köydeki mevcut muhtar adaylarının seçimlerden önce kendisinden destek istediğini fakat onlara da muhtar adayı olduğunu beyan ettiğini söyleyen Oğur, daha önce seçime girdiği için kanunu bildiğini belirterek, "Seçimlere girdiğim gün halka ilan etmiştim. Muhtar adayıyım diye. Sandıkta ben bu işi başaracağım diyerek kendime tek oy attım. Seçimlerden sonra sandıklar açıldı, kendime tek oy çıkmıştı. Seçimden sonra Gümüşhane'ye gittim. Seçim kuruluna giderek itirazımı verdim" diye konuştu.

"EŞİM MUHTAR OLMAMA KARŞIYDI"
"Eşim benim muhtar olmama karşıydı" diyen Oğur, muhtar adaylarının köyde son 6 ay ikamet zorunluluğu olduğunu bildiğini ve bu fırsatı beklediğini söyledi. Rakiplerinin itiraz süreci boyunca itiraz edebileceklerini söyleyen Oğur, "Ben mazbatamı almadan, muhtarım diyemiyorum" dedi.

Uzun yıllardan beri köyde ikamet eden emekli öğretmen Hüseyin Ergin (76) ise, çok seçimler gördüğünü fakat böyle bir seçimle ilk defa karşılaştığını belirterek, "Bu tarihe kadar kendi oyu ile muhtar olan görülmedi" şeklinde konuştu.

29 Mart günü yapılan seçimde köydeki 1113 numaralı tek sandıkta Hüsnü Oğur'un 1 oyunun yanı sıra diğer muhtar adaylarından Tayyar Demirel'in 146, Metin Balki'nin ise 126 oy aldığı öğrenildi.