BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 35,01
ALTIN 2.427,00
HABER /  GÜNCEL

İHA muhabiri bulunamadı

Helikopter kazasına ilişkin resmi açıklama yapılıyor. Bakan Beşir Atalay Göksun'da kameraların karşısına geçti..

Abone ol

Helikopter enkazında 5 kişinin cenazesi bulundu. Arama kurtarma ekipleri İHA muhabiri İsmail Güneş'i arıyor. Kaza sonrası 112'yi arayan ve ayağının kırık olduğunu söyleyen Güneş, enkaz çevresinde bulunamadı.

ASKERLİĞİNİ KOMANDO OLARAK YAPMIŞ
İHA Sivas Muhabiri İsmail Güneş'in kaza yerinde bulunamadığının açıklanması, ailesinde umutları yeşertti. 28 yaşındaki eşi Yasemin Güneş, "Bulunamamış olması, yaşıyor olabileceği yolundaki umutlarımızı artırdı. Yine de her türlü sonuca hazırlıklıyız. Ben özellikle de meslek arkadaşlarından müjdeli bir haber bekliyorum. Ama ölü ya de diri bulunması bizim için çok önemli. Çünkü kayıp halde olması ve bulunamaması bizi daha çok yaralar." dedi.

SINIR ÖTESİ OPERASYONDA GÖREV ALMIŞTI

1975 doğumlu olan İHA Muhabiri İsmail Güneş, lise yıllarında taekwan-do dersleri aldı. Liseyi bitirdikten sonra, acemi askerliğini Isparte Eğridir Dağ Kamando Tugayı'nda yapan Güneş, daha sonra güneydoğuya destek için gönderilen birlikler içerisinde yer alarak Siirt ve Hakkari bölgesinde arazi arama tarama çalışma faaliyetleri ve terör örgütü PKK ile girilen çatışmalarda yer aldı. Güneş, bu çatışmalardan birinde iki arkadaşını şehit verirken, kendisi de yaralanarak bir süre hastanede tedavi gördü.

SIĞINACAK BİR YER BULMUŞ OLABİLİR Mİ?

Vatani görevini yaptığı dönemde sınır ötesine düzenlenen operasyonlarda da görev aldı. Dağdaki yaşam koşullarına alışık olan Güneş'in, helikopter kazasından yaralı kurulduktan sonra, yardım gelmemesi üzerine kendi çabasıyla sığınacak bir yer aramış olabileceği üzerinde duruluyor.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay kazayla ilgili Göksun Hükümet Konağı'nda açıklama yaptı ve şunları söyledi:

"Saat 14.30 itibariyle helikopter kazasında kaybeden 5 kişinin cesedi bulunmuştur. 1 kişinin ki halen bulumadadı. Altı kişi vardı. 5 cenaze icin Maraş'ta Adli Tıp'ta çalışmalar devam ediyor.

Son olarak Muhsin beyin cenazesi bulundu. Yazıcıoğlu'nun eşi ve kızı buradaydı. Maraş'ta THY uçağını bekletiyoruz.

Mümkün olabildiğince yeni zayiatlar vermeden sonuca ulaştık. Ben helikopterle gezdim İnsanların görmesini isterdim.

Dağ ortamını 35 km çapında dağ ortamını gerçekten görmelerini isterdim. Başarılı bir çalışma yapılmıştır. 1 metre civarında kar var. Dağlarda kar fırtınası var.

O gece o şartlarda ilk anda istediğimiz seviyede bir koordinasyon belki olmamış olabilir. Helikopterler, Telekominikasyon'un verdiği koordinatlar onların içinde verdiği yerlerin aranması.

Daha sonra organize çalışma başlatıldı. Jandarma Bölge Komutanı buraya geldi.

BBP yöneticisinden iki kişi yanımızda oldu. Onlarla her türlü bilgiyi gelişmeleri paylaştık. Duygusal ortamlar da oldu. Bütün bu duygusallıklara aldırmadan işimizi yapmaya çalıştık.

Koordinatlar daha çok telefon konuşmasına dayalıydı, bugünkü noktada o koordinatlar içindedir. Helikopterden sinyal verilemedi işlerimizi o zorlaştırdı.

Hava açık olsaydı daha erken bulurduk. Çünkü 8 helikopterle taradık. Helikopterden olay yeri o kadar net gözüküyordu ki olay yeri. Dağın dibinde bir yerde gözükyordu. Açık hava olsaydı çok daha erken sonuç alınabilirdi.

Bir köylünün evini karargah olarak kullandık. Köylülerimiz fedakarlık gösterdi. Döngel ve Çevrepınar köyünden 17 kişi gönüllü aramaya çıkıp enkazı onlar buldu. Hpesi evlerini açtı. Onlaar teşekkür ediyorum. Onları özel olarak Ankara'ya davet edeceğim.

Başbakanımız beni gece üçte aradı. Ben sürekli bilgi aldılar arayarak. Hepimizin ortak meselesi oldu.

Ben duydum diyen her talep her bilgi değerlendirilmiştir. Siyasi yöne çekenler için üzülüyorum. Jandarma'da oturduk ve daha önce nerelerde arama yapıldı. Tek dayanağımız baz istasyonuydu.

Uydularla resim uluslararası havacılık firmalarıyla irtibata geçildi. Geri planda hepsi yürütüldü. Uydu fotoğrafı üzerinde sonuuç bekliyorduk. Sis engel oldu. Uluslararası çalışmalardan yararlandık.

100 metrelik bir alana yayılmış. dağın gibinde, sürüklenmiş feci bir kaza. İHA muhabiri arkadaşımız İsmail Güneş Adli Tıp'tan gelen bilgilere göre hastanede değil. Şu andaki bilgi bu.

Bizim dışımızda birileri haber yapmış olabilir. Yaptığımız işi planlı disipli yaptık. Yanımda BBP'den Ahmet ve Kemal bey yanımızda bulundu.Her türlü bilgi dinlendi. O bilgilerin hepsi değerlendirildi.