BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Enkaza ilk gün ulaşılabilirdi

Enkaza kazanın ilk günü ulaşılabilirdi. Bu iddia bölgede görev yapan korucuya ait. Hatta yanık kokusunu bile hissetmişler!

Abone ol

BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüne neden olan kazayla ilgili tartışmalar sürüyor. Kazayla ilgili ilk gün ihbarda bulunduklarını söyleyen bir korucu, ihmal tartışmalarını biraz daha alevlendirecek!

Helikoper enkazının bulunduğu bölgedeki koruculardan 37 yaşındaki Selim Işık, kazadan hemen sonra enkazın bulunduğu yer ile ilgili olarak ihbarda bulunduklarını söyledi. Işık, “Üç gün önce biz o bölgeye gittik, kablo kokusu aldık. Tipi var diye korkup döndük. Söylediğimizde gidilseydi, o muhabir arkadaş kurtarılmış olurdu” dedi. Selim Işık, şunları söyledi:

"BİZ İHBARDA BULUNDUK"

“Kaza olduğu gün saat 15.15 civarı Sisne köyü yakınlaırnda köylüler büyük bir ses duymuş. Köyden Yaşar Özhan bana iletti. O bölgeye gittik, kayalıkların üzerinde çamlar arasında bir enkaz gördük. Kablo kokusu geliyordu. Sonra kurtuldular diye duyduk. Tipi de olunca korkup döndük. Sonradan bulunmadığını öğrendik, bunun üzerine ertesi gün Göksun’da Büyük Birlik Parti yöneticisi Kemal Yavuz ile Muhsin Bey’e bildirdik gördüğümüzü. Genel Merkez’e de izah ettim. Bu bölge aranmayınca Başbakan geldiğinde korumalara da iletildi. Ama kendisi ile irtibat kuramadık. Orası 2 bin metre yükseklikte bir yer. Bu sabah 05.00'te tekrar o bölgeye çıktık. 500 metre kadar yaklaştık. Pervane kopmuştu. Çok zor bir yer. Kayanın başı, çamlık. Çok yorulmuştuk, döndük.”