BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,96
ALTIN 2.435,14
HABER /  GÜNCEL

Deniz Baykaldan ders alın uyarısı

CHP lideri Deniz Baykal BBP Genel Merkezi'ni ziyarete gitti. Baykal, teknik alt yapı eksikliğine dikkat çekti.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal BBP Genel Merkezi'ni ziyaretinde teknik altyapı eksikliğine dikkat çekti. Ziyaret sonrası basın toplantısı düzenleyen Baykal şunları söyledi:

Anlaşılıyor ki bölgenin iklim ve doğa koşulları konunun hızla aydınlatılması önünde ciddi engeldir.

Bu olayın ders çıkarılması gereken yönü var. Yetkililerin başta hükümet olmak üzere konuyla iglili herkesin samimi gayret içinde olduklarına inanıyorum.

Ama 24 saate yakın bir süre geçtiği halde tespiti yapılamamış olması, doğa koşullarının ağırlığı elbette ciddi gerekçe. Ama gene de eksik bir şeylerin olduğunu düşündürüyor.

Eksik olan bu konudaki teknik alt yapısı olabilir. Öyle anlaşılıyor ki uçakların helikopterlerin buna benzer durumlarla karşı karşıya kalması sık sık önümüze çıkacaktır.

Etkili dünyada var olan bütün teknik imkanları ülkemize getirilmesi böyle kazalar karşısında hızla sonuç alınabilmesi sağlanmalıdır.

Gereken örgütlenme ve eğitim, yatırım mutlaka bir an önce yapılmalıdır. Konunun önemi bir kez daha ortaya çıkmıştır.

İnşallah bu dersi alırız ama umut verici temenni ettiği güzel haberi alırız Önümüzdeki zamanın çok kritik olduğunu biliyorum.

Bu olayın özeliyle ilgili bir şey söylemek istemiyorum ama günümüzün teknolojik imkanlarıyla bir siyasi parti genel başkanının helikopterinin enkazının tam net tespit edilememiş olmasını yadırgıyorum.

Koca bir enkaz dağın tepesinde. O enkazı yakalamanın her halde bir tekniği vardır. Her şeyin iyi niyetli yapıldığına inanıyorum ama bir şeyin eksik olduğu böylece düşünülebilir.

Cebinizdeki kapalı telefonun dahi sizin dinlenmesine fırsat verildiği bilinilyor. Orada 6 kişi var. Her birinin telefonu vardır. Görmeden dahi bin metreden enkazı tespit edecek sensör sistemleri yok mu?

Dünyada mı yok bizde mi yok, Eğer bizde yoksa bir an önce yapalım. Dağlık bir ülkeyiz bu konuda örgütlenmek lazım. Havacılık örgütlerinin projeleri önerileri vardır.

Eğer bir helikopter enkazı nerede duruyor 24 saatin içinde bulabilmelidir. Eğer bulamıyorsak demek ki bazı teknik olanaklar yoktur diyorum. Bunu bir an önce sağlayalım diyorum.