BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.324,99
HABER /  GÜNCEL

Kadınlar tuvaletinde gizli kamera şoku

İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü'nün kadınlar tuvaletinde gizli kamera şok etkisi yarattı.

Abone ol

İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü'nün kadınlar tuvaletinde yaklaşık 1 ay önce gizli kamera bulundu. Doktor ve enstitü yetkilileri savcılığa suç duyurusunda bulundu..

Yaklaşık bir ay önce meydana geldiği öğrenilen olay iddialara göre şöyle gerçekleşti:

Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi yerleşkesi içerisinde bulunan enstitüdeki kadın doktorlardan biri, bir ay kadar önce kadın doktorlar ve hemşirelerin kullandığı tuvalette lavabo altına gizlenmiş bir cihaz fark etti. Wireless (kablosuz ağ) ile çalıştığı belirlenen cihazı alan kadın doktor, durumu idareye bildirdi. Kardiyoloji Enstitüsü'nde görevli diğer doktorlar ve enstitü yönetimi aracılığıyla cihaz Fatih Cumhuriyet Savcılığı'na götürüldü.

100 METREYE KADAR ETKİLİ
Suç duyurusunda bulunan kadın doktorlar, konuyla ilgili gereğinin yapılarak sorumluların bulunmasını istedi. Savcılık ise söz konusu cihazı İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne göndererek teknik özelliklerinin belirlenmesini istedi. Yapılan incelemelerde cihazın 100 metre mesafedeki herhangi bir bilgisayara wireless sistemiyle ses ve görüntü aktarma özelliğine sahip gizli kamera olduğu tespit edildi.

AÇIKLAMA YOK
Konuyla ilgili soruşturma başlatan savcılık, sorumluların yakalanması için Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne talimat verdi. Bazı çalışanların bile konuyu doğrulamasına rağmen, yaşanan gizli kamera skandalıyla ilgili enstitü yetkililerinin görüşlerini almak istediğimiz sırada güvenlik görevlilerinin engel olması dikkat çekti. Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü gizli kamerayı tuvalete yerleştiren kişi ya da kişileri yakalamak için çalışma başlattı.

Erdoğan Yapık-Sabah