BIST 9.788
DOLAR 32,51
EURO 34,95
ALTIN 2.435,71
HABER /  GÜNCEL

Hakkaride 40 bin kişi yürüdü

Hakkari'de çocuklara yönelik saldırıyı protesto için yaklayık 40 bin stadyumda toplandı.

Abone ol

Hakkari'de yaklaşık 2 gün önce meydana gelen ve 21 kişinin yaralandığı patlama olayını protesto etmek amacıyla düzenlenen "Terör Hayır Mitingi"ne katılan binlerce kişi PKK terör örgütüne lanetler yağdırdı.

Bugün sabah saatlerinde düzenlenen miting çerçevesinde yaklaşık 40 bin kişi kucaklarındaki küçük çocuklarıyla Şehir Stadyumu'nda toplandı. Vatandaşlar dev Türk bayrakları ve Atatürk posterleri taşıdı. Bazı ailelerin çocuklarının yüzlerine ay yıldızlı bayrak çizmesi dikkat çekti. Vatandaşlar, 'Çocuklara uzanan eller kırılsın', 'Kahrolsun PKK', 'Hainler çocuklara bile acımadı', 'PKK Hakkari'den çek elini' gibi yazılar yazan pankartlar taşıdı. Çarşı içinden geçen onbinlerce miting katılımcısına çevredeki insanlar da destek verdi.

Slogan atan kalabalık taşıdıkları siyah çelenkle 11 çocuk, 2 bayan ve 8 asker olmak üzere 21 kişinin yaralandığı Yeni Mahalle Gazi Caddesi'nde meydana gelen patlama yerine doğru yürüdü. Hakkari Valisi ve beraberindekiler ile bazı aşiret reisleri kol kola yürüdü. Olay yerine siyah çelenk bırakıldı. Olayda yaralanan Kader Orhan (4) ve Felek Orhan isimli 2 kardeş de yüzlerinde yaralar olmasına rağmen, olay yerinde hazır bulundu.

Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Erdal Öztürk, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Erhan Kubat yaralı çocukları kucaklarına alarak yakın ilgi gösterdi. Hakkari İl Emniyet Müdürü Yaşar Ağdere, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Aydın, Ağır Ceza Reisi Refik Sarıoğlu, bazı aşiret reisleri ve ilçelerden gelen vatandaşlar olmak üzere yaklaşık 40 bin kişinin katıldığı mitingde yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Kırıkdağ Köyü Jirki Aşiret lideri Mehmet Adıyaman yaptığı konuşmada, patlayan bomba yüzünden yaralananlara geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Adıyaman, "Bu terörü lanetliyoruz. Teröristlere arka çıkmayın. PKK'ya yardım edenler de teröristtir. Yeter artık çoluk çocukları ölmesin. Omuz omuza vererek Çanakkale'de birlikte savaştık. Bizim birliğimizi kimse bozamaz. Bu bayrağı kanla aldık. Kimseye vermeyeceğiz. PKK'yı birlikte kaldıracağız ve bu memleket cennet olacaktır" dedi.

Mitingin komite başkanlığını yapan AK Parti Hakkari Milletvekili Fehmi Öztunç'un kardeşi Hasan Öztunç, halkın PKK terörünü istemediğini söyledi. Bombalı saldırıyı yapanların vatan haini olduğunu söyleyen Öztünç, "Bütün dünya bilsin. Avrupa'dan gelen misafirler şunu iyi bilsin. Doğu Anadolu ve Hakkari halkı devleti, Cumhuriyeti ve Atatürk'ü ile bir bütündür" diye konuştu. Öztunç, "Bazıları demeç verip 'Ben PKK'nin arkasındayım' derse tabi ki çocuklarımızı ve askerlerimizi öldürecekler. Biz Hakkarililer olarak bunun arkasında değiliz. Biz Türkiye'nin arkasındayız. Namusum üzerine söz veriyorum, bundan sonra bu tarz olaylara meydan vermeyeceğiz" şeklinde konuştu.
Hakkari'nin
ileri gelenlerinden Fevzi Özbek de yaptığı konuşmada, PKK terör örgütüne lanetler yağdırarak, patlamada yaralanan asker ve çocuklara acil şifalar diledi. Konuşmaların ardından kalabalık sessizce dağıldı.