BIST 9.551
DOLAR 32,50
EURO 34,58
ALTIN 2.477,68
HABER /  GÜNCEL

Atatürke tağut hakareti

Bu CD'ler İzmir'de gizlice kapıların önüne bırakılıyor. İçinde Atatürk'ten Recep Tayyip Erdoğan'a kadar birçok kişiye hakaret var.

Abone ol

Bir vatandaş İzmir'de sabah kapısını açtı ve bu CD'lerle karşılaştı. Nerede ve nasıl hazırlandığı belli olmayan, üzerinde "Lâ Production" yazılı, içinde Atatürk'e "tağut" (haddini aşan mahluk) benzetmesi yapılan, TBMM ve Anayasa Mahkemesi gibi kurumların acımasızca eleştirildiği CD'lerde, yaklaşan seçimlere işaret edilerek vatandaşların sandığa gitmemesi de isteniyor. Seçimlerin yanlış olduğu, laiklik ve demokrasiyi savunanların dinden çıktığı iddia ediliyor. Ayrıca, cumhuriyet mitingleri gibi eylemlere katılan vatandaşlar hakkında ağır eleştiriler yer alıyor.

CEHENNEME GÖTÜREN AMELLER

Kadifekale semtinde oturan ve adının açıklanmasını istemeyen bir vatandaş, sabah işe gitmek için kapısını açtığında bir CD fark etti. Üzerinde "Cehenneme Götüren Ameller" yazılı CD'yi alarak seyretti. İçinde bazı devlet kurumlarının kâfir ilan edildiğini, Atatürk'e "tağut" benzetmesi yapıldığını gördü.

CD'nin içinde, kimlerin cehennemde azap göreceği sıralanıyor, Allah'ın indirdiği yerine başka kanunlarla hüküm verenlerle ilgili çeşitli benzetmeler yapılıyor. Görüntülerde sık sık TBMM ve Anayasa Mahkemesi gibi kurumlar çıkıyor. Laiklik ve demokrasiyi savunan herkesin dinden çıktığı iddia ediliyor.
"Tağutlar" bölümünde Atatürk'ün fotoğrafları ve çeşitli görüntüleri yer alıyor. Ayrıca Atatürk heykelleri için "put" benzetmesi yapılıyor. Ayrıca Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğraflarına da yer veriliyor.

POLİS ARAŞTIRIYOR

Olaydan haberdar olan İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri hemen harekete geçti. Polis, söz konusu CD'nin kim tarafından, nerede ve nasıl hazırlandığını; kimler tarafından dağıtıldığını tespit için çalışmalara başladı.