BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,85
ALTIN 2.428,04
HABER /  GÜNCEL

Baykalın çarşaflıları kaçtı

Günlerce konuşulmuştu CHP'nin çarşaflı üyeleri... Bugün istifalarını verdiler. Bir de CHP'yi protesto ettiler! Neden mi?

Abone ol

Baykal'ın da katıldığı törende CHP rozeti takan Eyüp Belediyesi Başkan aday adayı Emin Atmaca, beraberindekilerle istifa etti. Atmaca, Mehmet Sevigen'in kabul edemeyeceği teklifleriyle kaşılaştığını öne sürdü. Toplantıda çarşaflı üyeler, Baykal'ın taktığı rozetleri çıkardı.

MEHMET SEVİGEN İDDİALARI REDDETTİ
CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen de ''Eyüp'te daha önce CHP'ye üye olan çarşaflı bazı kişilerin üyelikten vazgeçtikleri ve bununla ilgili kendisine yönelik suçlamalarda bulunduklarını'' hatırlatan gazetecilere, bu iddiaların doğru olmadığını söyledi. Kendisine yönelik iddiaları iftira olarak niteleyen Sevigen, yasal yollardan gerekli girişimlerde bulunacağını kaydetti. Sevigen, yalnızca belediye başkan aday adayı olan ancak aday gösterilmeyen bir kişi ve yakınlarının üyelikten vazgeçtiklerini ifade ederek, katılım töreninde üye olan diğer kişilerin böyle bir girişimde bulunmadıklarını dile getirdi.

CHP'den Eyüp Belediye Başkan aday adayı olan işadamı Emin Atmaca, bir basın toplantısı düzenleyerek, kendisinin CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen'in yönlendirmesiyle aday adayı olduğunu söyledi.

Atmaca, "Mehmet Sevigen vasıtasıyla bana Eyüp Belediye Başkanlığı adaylığı teklifi gelmiştir. Sevigen bana adaylığımın garanti olduğunu ve genel merkezle görüştüğünü söyledi. Aday adaylığı sürecinde benimle sürekli görüşen sayın Sevigen, CHP lideri Baykal'ın katılımıyla bir tanıtım töreni tertip edileceğini bildirdi. Baykal, Alibeyköy'de düzenlenen törende bana ve beni destekleyen çarşaflı yakınlarıma bizzat rozet taktı. Bu katılımın ardından Sevigen tamamen değişmiş ve kabul edemeyeceğim şahsi taleplerde bulunmuştur" iddiasında bulundu.

Basın toplantısına katılan çarşaflı ve başörtülü kadınlar da CHP rozetlerini Emin Atmaca'ya iade etti. Çarşaflı kadınlar CHP'nin kendilerini kandırdığını söyledi ve salonda CHP aleyhine sloganlar atıldı.