BIST 9.727
DOLAR 32,50
EURO 34,91
ALTIN 2.439,09
HABER /  GÜNCEL

Darbe planını Erguygura verdi

Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün ifadelerine ulaşıldı. Firari paşa birçok konuda önemli açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Emekli Tuğgeneral Ersöz, ziyaretine gelen Bedrettin Dalan, Cem Uzan ve Emin Şirin gibi isimlerin ses kaydını aldığını, Mustafa Balbay’la ‘Genç Subaylar Rahatsız’ manşetinden sonra görüştüğünü söyledi.

Ergenekon operasyonunun 6. dalgasından bir gün önce Rusya’ya gittiği için 6 ay süreyle aranan emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, ameliyat olmak için sahte kimlikle Ankara’da bir hastaneye yatarken yakalanmıştı. Savcılık ifadesi tamamlanmadan gözaltı süresi dolduğu için mahkemeye sevk edilen Tuğgeneral Ersöz, burada 5 sayfa ifade vermişti.

Her türlü terör örgütünün ölüm listesine girdiğini belirten Ersöz, ifadesinde “Hakkımdaki koruma kararı emekli olduktan sonra da devam etti. Diyarbakır’da Jandarma Bölge Komutanı olduğum sırada bana gelen bir istihbari bilgiye göre ABD’nin istihbarat örgütünün beni ölümle tehdit eettiğini öğrendim” dedi.

KIZININ ŞENER ERUYGUR’A ÇEKTİĞİ MESAJLAR
Kızı Fulya’nın, eski Jandarma Genel Komutanı Şener Eruygur’a babasını aramaması yolunda mesajlar çekmesi ve telefon etmesi sorulduğunda Levent Ersöz, bunu kızının psikolojik durumun bozuk olmasına bağladı. Kızı Fulya’nın kendisinin emekli olmasını hazmedemediğini, üç kez intihara teşebbüs ettiğini belirten Ersöz, “Ben Şener Eruygur’la eski komutanım olması nedeniyle bayramlarda görüşüyordum. Bu nedenle bana zarar gelmesinden korkmuş olabilir ve o mesajları çekmiş olabilir” diye konuştu.

DALAN, UZAN VE ŞİRİN ZİYARETİME GELDİ
İstihbarat Daire Başkanlığı döneminde kendisini ziyarete gelen kişilerin bazılarının ses ve görüntülerini üstlerinin emriyle çektirdiğini öne süren Levent Ersöz, şunları söyledi:

“Beni ziyaret eden Bedrettin Dalan, Cem Uzan, Kıvanç Değirmenci ve Turgut Altınok ile görüşmemde ses kaydı yaptım. Bu kişilerden bazılarının bize iletmek istedikleri şeyler oluyordu, biz de bu maksatla dinliyorduk. Emin Şirin isimli kişi de benden önce İstihbarat Daire Başkanlığı’na gelip gidermiş, görevli olduğum dönemde de bir kaç kez bana geldi. Aramızda ülkenin içinde bulunduğu durum ile ilgili görüşmeler geçmiştir.”

MUSTAFA BALBAY’LA GÖRÜŞTÜM
Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay’ı gazeteci olarak tanıdığını ve bir iki kez ziyaretine geldiğini anlatan Levent Ersöz, “‘Genç Subaylar Rahatsız’ diye bir haber çıkmıştı. Genel Komutan’ın takdirleri üzerine kendisini çağırdım, haber ile ilgili görüştük” dedi.

DARBE SUNUMUNU ERUYGUR’A VERDİM
Gazeteci Nuray Başaran’ın tanıştırdığı Faruk Demir isimli kişinin kendisine 4 sayfalık bir darbe sunumu getirdiğini belirten Ersöz, bu sunumda kutucuklar içine yazılmış bazı kod isimlerin bulunduğunu belirttiği belgeyi komutanı Şener Eruygur’a götürdüğünü, onun da “Gereğini yaparım” diye teslim aldığını söyledi. Ersöz, darbe planının Ayışığı, Sarıkız, Yakamoz ve Eldiven olup olmadığını bilmediğini belirtti.

CUMHURİYET ÇALIŞMA GRUBU’NDAN HABERİM YOK
Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Özden Örnek’in günlüklerinden ve bunların içeriğinden haberdar olmadığını öne süren Ersöz, Cumhuriyet Çalışma Grubu içinde oldukları iddiasıyla tutuklanan muvazzaf askerler Mustafa K. ve Enver Ö’yü emrindeki subaylar olarak tanıdığını, Cumhuriyet Çalışma Grubu’ndan ise haberdar olmadığını savundu.

YARSAV BAŞKANI’YLA YEMEK YEDİK
Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu ile bir arkadaşı aracılığıyla tanıştığını ve Ankara’da Liman Lokantası’Nda bir kez yemek yediklerini, yemeğin tamamıyle nezaket amacıyla düzenlendiğini ifade eti. Bu yemeğe iddia edilenin aksine Ergün Poyraz’ın katılmadığını, bir Yargıtay Savcısı ve emekli bir binbaşının yemekte olduğunu belirten Ersöz, yemekte AKP’nin kapatılmasıyla ilgili hiçbir şey konuşulmadığını da iddia etti.

Kendisinin herhangi bir suç işlemediğini belirten Levent Ersöz, Ergenekon diye bir örgütü hiç duymadığını iddia etti.