BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Albay Levent Göktaş kimdir?

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan emekli Aybay Göktaş, Öcalan'ı Türkiye'ye getiren ekipte miydi?

Abone ol

İNTERNETHABER

Ergenekon soruşturması kapsamında Prof. Dr. Yalçın Küçük'le birlikte tutuklanarak cezaevine gönderilen emekli Albay Levent Göktaş'ın, sayısız ödülü olduğu ve Öcalan'ın Şam'dan çıkarıldığı operasyonda görev aldığı ortaya çıktı. 

“Ergenekon” soruşturması kapsamında tutuklanlanan emekli Albay Mustafa Levent Göktaş'ın PKK tarafından 25 kez pusuya düşürüldüğü ortaya çıktı. Star TV'de Uğur Dündar'ın sorularını yanıtlayan yine kendisi de emekli bir subay olan Sertar Öztürk, Göktaş'ın çok üstün vasıflara sahip bir asker olduğunu söyledi. İşte Öztürk'ün sözleri;

"SUBAYLAR ONA TAPARDI!"

Kendisi çok kahraman, tanıyan tüm subayların taptığı askeri bir liderdir. Yüksek irtifa serbest paraşütçüsü, su altı komandosudur. Özel kuvvetler içerisinde 92'den beri en kritik görevlerde yer almıştır. Eski bir savaşçı bir hukuk adamı, herkesin tanıdığı saygı duyduğu gıpta ile baktığı bir insandır. Kuzey Irak'ta çom önemli harekatların tamamına katılmıştır. Çünkü o operasyonların tamamında özel kuvvetler vardır. Özel operasyonların hepsinde de Levent Göktaş vardır.

[PAGE]

"İKİNCİ BİR SUBAY DAHA YOK"

Üç tane silahlı kuvvetlerde hiçbir subayda üç tane üstün cesaret ve feragat madalyası yoktur. Sadece onda vardır. Altı tane Üstün Birlik Yetiştirme Beraatı, 180 tane takdirname, bir sürü şerit rozeti var. Yani TSK'da bir tane daha böyle bir subay yok!

"ÖCALAN'LA İLGİLİ SÖZLER ONUN MU?"

Uğur Dündar: Barzani'ye yakın bir internet sitesinde, "Memlekete hoşgeldin Göktaş" gibi bir sözle sanki intikam alırcasına bir ibare var. Yazıldı çizildi bu konuda ne söylüyorsunuz?

Serdar Öztürk: Yazılmış olması hiç bir şeyi değiştirmez. Askeri sır niteliğindeki görevlere ilişkin bilgi sahibi değilim. Bu operasyona kimler katıldı (Öcalan'ın Türkiye'ye getirildiği operasyon) kimler katılmadı bunları bizler bilmiyoruz. Bilinse dahi devlet sırrının ifşası niteliğindedir ve Ceza Kanunu'na göre mutlaka yaptırım uygulanması gerekir.

[PAGE]

LEVENT GÖKTAŞ KİMDİR?

Ergenekon soruşturmasında tutuklanan Göktaş, TSK’dan albay rütbesiyle emekli olduktan sonra serbest avukatlık yapmaya başladı. TSK’daki muvazzaflık döneminde, terörist Abdullah Öcalan’ın Suriye’den çıkarılması ve Kenya’da yakalanarak Türkiye’ye getirilmesinde görev aldığı iddia edilen Göktaş, Genelkurmay Başkanlığı bünyesindeki Özel Kuvvetler Komutanlığı’na bağlı Muhabere Arama Kurtarma Birliği’nde de görev yaptı.

2004’te emekli olan Göktaş, Ankara’da kısa süre önce ihale yolsuzluklarına ilişkin düzenlenen Mavi Hat operasyonunda telefon dinlemelerine takıldı. Göktaş’ın, zanlılarla yakın diyalog halinde olduğu tespit edildi.