BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Ergenekonun cılkını çıkardılar

Ergenekon'da fikir birliği sağlanamadı. Halkın büyük bölümü kabul ediyor ancak soruşturmayı 'ti'ye alanlar da var.

Abone ol

CNN Türk'te yayınlanan BeşNk birK programında Ergenekon soruşturması farklı bir şekilde değerlendirildi. Dalga dalga operasyonların yurt geneline yayılması, şok gözaltı ve tutuklamalar hava durumuna uyarlandı.

MARMARA

Marmara Ergenekon operasyonlarındaki en yoğun günlerinden birini yaşıyor. Operasyonda birkaç gün mola verilmesi beklenirken, önümüzdeki hafta içinde yer yer göz altıların yaşanılabileceği belirtiliyor.

EGE

Ege’ye geldiğimizde Ege’de Ergenekon yönünden biraz sakinlik gözleniyor. Denizlere sıçraması beklenen operasyondan dolayı denizciler tedirgin. Küçük soruşturmalar operasyona yol açabilir. Aman denizciler dikkat.

AKDENİZ

Ergenekon operasyonu Akdeniz’in batısını da etkisi altına alıyor. Hafta sonu da devam edecek. Dinlemelerde çıkacak sonuçlara göre de Akdeniz için zor günler başlayabilir. Marmara’dan esen Ergenekon dalgasının özellikle Rus vatandaşları etkisi altına alması bekleniyor. Akdenizlilere tedirginliği ve tedbiri elden bırakmamasını tavsiye ediyoruz.

İÇ ANADOLU

Geliyoruz İç Anadolu bölgesine. Özel timciler aman dikkat. Özellikle Tokat çevrelerinde ve İç Anadolu’nun doğusunda özel timcilere yönelik operasyonlar artıyor. Emniyet Müdürlüklerini de fırtınalı günler bekliyor. Ergenekon İç Anadolu’da gece baskınlarıyla etkisini sürdürecek. Pazar günü bölgenin doğusunda birkaç gözaltı ve birkaç soruşturma yaşanabilir. Aman dosyalarınızı almadan evden çıkmayın.

KARADENİZ

Karadeniz’de Bolu çevreleri gergin günler yaşıyor. Batı Karadeniz operasyon açısından yaşanırken yoğun günler yaşanırken, Doğu Karadeniz’de yer yer gözaltılar ve tutuklamalar başlıyor. Denizler sakin ama denizciler tedbiri elden bırakmasın.

DOĞU ANADOLU

Doğu Anadolu’da havaya sisli hava hakim. Bu sisli hava Ergenekon’u yer yer etkisi altına alabilir. Parçalı bulutlu gibi gözüken operasyonun bu kararsızlık günlerinde Erzurum ve Erzincan çevrelerini etkisi altına alması bekleniyor. Sabah baskınlarına dikkat

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Güneydoğu Anadolu Bölgesi Ergenekon açısından oldukça hareketli.Ölüm kuyularının etkisinden kurtulamayan bölgelerde yer yer operasyonlar bekleniyor. Hafta başında gözaltılar ve soruşturmalar karışık tutuklamalara dönüşecek. Uzmanlar bölgedeki vatandaşlara sakin günlere aldanmamalarını ve dinlemelerden uzak kalmalarını tavsiye ediyoruz.

İllere göre gözaltı sayısı:

İstanbul: 12
Isparta: 4
Şırnak:7
Kahramanmaraş: 6
Antalya: 2
Elazığ: 5
Sivas: 11
Tokat: 4
Bursa: 12