BIST 9.749
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.420,78
HABER /  GÜNCEL

Genelev yanına cami olur mu?

Genelevin yanındaki boş arsaya cami inşaatı başladı. Mahalle sakini ayağa kalktı. "Namaza dururken genelevi mi göreceğiz" dedi.

Abone ol

Antalya'da kent dışına çıkarılması istenen genelevin bitişiğine cami temeli atıldı. Muhtar ve bazı mahalle sakinleri “Namazda genelevi göreceğiz” diye isyan etti.

Yıllardır Yeşilırmak Caddesi üzerinde faaliyet gösteren genelevin kaldırılması için birçok kurum ve kuruluş girişimde bulundu. Ancak bu girişimler genelevin faaliyetine son veremedi. Kuzeyyaka Mahallesi’nde bulunan genelevin hemen yanıbışında yer alan boş arsanın sahibi Yaşar Karahan, İl Müftülüğü’ne başvurarak, araziyi cami yapılması için bağışlayacağını söyledi.

CAMİNİN TEMELİ ATILDI

Bunun üzerine Hz. Hamza Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği’ni kuran mahalleli önceki gün de binanın temelini attı. Törende konuşan Kepez Belediye Başkanı AKP’li Erdal Öner, genelevin kaldırılması için yapılan tüm girişimlerin sonuçsuz kaldığından yakındı. Mahalle Muhtarı Binali Güney ise genelev civarında yaklaşık 130 bin nufus bulunduğunu hatırlatarak şunları söyledi:

GENELEV ŞEHİR DIŞINA ÇIKSIN

“Genelevin şehir dışına çıkarılmasını istiyoruz. Genelevden dolayı yakın çevredeki binalarda oturanlar tedirgin. Umarız bu cami yapıldıktan sonra genelev de buradan taşınır. Aksi takdirde namaza dururken genelevi göreceğiz. Burası bizim için utanç abidesi oldu.”

HİÇ RAHATSIZ OLMADIM

Arsasını camiye bağışlayan mahalle sakini Yaşar Karahan ise genelev ile caminin yanyana olmasından dolayı rahatsızlık duymayacağını belirterek, “Valla ben yıllardır burada oturuyorum. Onlar orada çalışıyor. Hiç rahatsız olmadım” dedi.