BIST 9.133
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,55
HABER /  POLİTİKA

1 Numara siz misiniz Paşam?

Tuncay Güney onun adını ortaya attı. Eski Genelkurmay Başkanı Karadayı'ya 1 numara siz misiniz diye soruldu. Yanıtı şöyle oldu;

Abone ol Ergenekon'un çekirdek kadrosu arasında yer aldığı ileri sürülen ve hatta "1 numara" olduğu iddia edilen Eski Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı, 1 numara iddialarına gülüp geçti. 

Emekli komutan, üst düzey isimlerle 15 günde bir araya gelip alınan kararları devletin zirvesine ilettiklerini söyledi. Karadayı, Milliyet Ankara temsilcisi Fikret Bila'nın sorularını yanıtladı:

Kepazelik, hokkabazlık

Şunu söyleyeyim; 50 yıllık meslek hayatımda, 78 yaşımda böyle rezalet, böyle kepazelik, böyle hokkabazlık görmedim. Böyle bir hokkabazlığı rüyamda görsem inanmazdım.

Böyle söylentiler olduğunu duydum. Hatta bir toplantıda arkadaşlarımdan biri de gülerek “1 numara sizmişsiniz” dedi. Gülüp geçtim tabii. Öyle mi diyorlarmış, dedim. Ne diyeyim? Türkiye ne hallere geldi. İnsan üzülüyor tabii.

Veli Küçük'ü tanımam

Ben Veli Küçük denen adamı hiç görmedim biliyor musunuz, tanımam. Ben Ergenekon diye resimleri, isimleri sıralanan insanların hiçbirini tanımam. Ne tanışıklığım vardır, ne görüşmüşlüğüm ne de konuşmuşluğum vardır. Ülkesine, milletine şerefle hizmet etmiş emekli komutan arkadaşlarımızın bu insanlarla bir ilgisi yoktur. Onları bulaştırmaya çalışıyorlar. TSK’yı yıpratmaya çalışıyorlar. Buna da üzülüyorum.

15 günde bir toplanıyoruz

Encümen-i Daniş 1850 yılından beri var olan bir gelenek. Üst düzeyde görev yapmış insanların bir araya gelip ülke meselelerini konuştukları sohbet toplantıları. Bu geleneği biz de sürdürüyoruz. 15 günde bir araya gelip konuşuyoruz. Sonra yapılan tespitleri, varılan sonuçları yazılı hale getirip Cumhurbaşkanı’na, Başbakan’a gönderiyoruz. Belki ülkeye bir hizmet olur diye.

Ercümen-i Daniş'te kimler var?

Üst düzeyde görev yapmış, devlet tecrübesi olan emekli insanlar var. Başkanımız, eski Meclis Başkanı Necmettin Karaduman’dı. Ondan sonra Prof. Dr. Sefa Reisoğlu başkan oldu. Bülend Ulusu var, ben varım, Sayın Kıvrıkoğlu var, Mustafa Aysan var, İlter Türkmen var. Necdet Üruğ var. Özden Sanberk, Köksal Sönmez gibi isimler var. Bu gibi devlet tecrübesi olan, üst düzey görevler yapmış isimler var.