BIST 9.464
DOLAR 32,60
EURO 34,83
ALTIN 2.495,92
HABER /  POLİTİKA

Meclisde bildiri krizi patladı

CHP bir bildiri hazırlayıp, AK Parti’ye gitti. Meclis bildirisi yayınlamak istedi. AK Parti, itiraz etti. O bildiri neyle ilgiliydi dersiniz...

Abone ol



ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA- TBMM Genel Kurulu’nun, İsrail’in Gazze’ye yaptığı saldırıları kınayan bir bildiri yayınlaması konusunda AKP ile CHP arasında kriz çıktı. CHP’nin bildiri yayınlanması isteğini AKP kabul etmeyince TBMM adına ortak bildiri yayınlanmadı. CHP kendi hazırladığı bir bildiriyi basın ve kamuoyuna açıkladı.

HASSAS DENGE VAR

Edinilen bilgilere göre; CHP Grup başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’nin hazırladığı bildiri metni ile AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ’a gitti. Bozdağ'a bir bildiri hazırladıklarını ancak bunun tüm partilerin ortak bildirisi olarak TBMM Genel Kurulu’nda okunmasını arzu ettiklerini bildirdi.

Bozdağ, AKP Grubu olarak kendilerinin de bir bildiri metni hazırladıklarını ancak Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin bu tür bir bildiri yayınlanmasını sakıncalı bulduklarını söyledi.

Hassas bir konu olduğu ve bu konuda dengelerin iyi gözetilmesi yönünde Dışişleri’nden uyarı aldıklarını anlatan Bozdağ’ın Meclis adına bir bildiri yayınlamaya sıcak bakmadıklarını bildirdi. Bunun üzerine; CHP ortak bir bildiri yayınlatamadı ve kendi bildirisini basın ve kamuoyuna açıkladı.