BIST 9.056
DOLAR 32,31
EURO 35,12
ALTIN 2.301,95
HABER /  GÜNCEL

İsrailin KARA zulmü

İsrail vurdu, dünya durdu... Ve beklenen oldu! İsrail'den bir kanlı adım daha geldi! İsrail'in kara birlikleri Gazze'ye girdi.

Abone ol

İsrail ordusu Gazze Şeredi'ne yönelik kara harekatına başladı. Gazze kenti, İsrail güçlerince deniz, kara ve havadan ablukaya alındı.

Akşam saatlerinde hava karardıktan sonra üç koldan Gazze'ye girmeye başlayan İsrail ordusunun ne kadar ilerlediği konusunda bilgi verilmedi. İsrail deniz kuvvetleri de denizden Gazze'yi bombalamaya başladı.

İsrail Gazze'ye karadan saldırıya başladı. Gazze resmen cehennemi yaşadı. Büyük savaştan ilk görüntüleri görmek için TIKLAYINIZ..!

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne giren kara birliklerinin, Filistinli militanların İsrail'e roket attıkları bölgelerin kontrolünü ele geçireceğini bildirdi. Askeri sözcü Avital Leibovitch, "Amaç operasyon bölgesinde Hamas'ın terör altyapısını çökertmek" dedi. Leibovitch, Hamas'ın kullandığı fırlatma alanlarının bir bölümünü ele geçireceklerini söyledi.

Öte yandan İsrail televizyonları, İsrail kara birliklerinin Gazze'ye girdiklerini doğrulayarak İsrail'in yedek askerlerini de göreve çağırdığını bildirdi.

İsrail savunma yetkilileri, sınırda 10 bin askerin bulunduğunu bildirmişlerdi.

TÜRK VATANDAŞIN AĞZINDAN SALDIRI!

 

İsrail havadan, karadan, denizden Gazze'yi kuşattı. Gazze halkına 'Evlerinizi terkedin' uyarısı yapıldı.



Gazze'de yaşayan Türk vatandaşı Birgül El Sadi, CNN Türk'ün canlı yayınına bağlarak şu açıklamayı yaptı:

"Tanklar şehir merkezine kadar girdi. İsrailliler bize saldırıyor. Elektriklerimiz yok, su motorları da çalışmıyor. Oradan, buradan bulduğumuz şeylerle idare ediyoruz. Biraz yiyeceğimiz vardı onlarla idare ediyoruz. Gaz lambası yakmak için bile gazımız yok. Tüplerimiz de yok. Dışarıda çatışma sesleri geliyor ama hava çok karanlık. Şu anda dışarıda füze sesleri var.

Bu olay Hamas ya da İsrail ile arasında değil. İsrailliler sivilleri vuruyor. Hamas'tan ölen sayısı çok az. Arada sadece siviller ölüyor. Şu anda sadece benim canlı yayına bağlandığım bölgedeki telefonlar

Ortadoğu yanıyor haber kanalları uyuyor.

çalışıyor. Belki bir süre sonra bizim telefonumuz da kesilebilir.

Burada kevser Yılmaz , Merel, Işıl hanımlar var. Onlar da Türk. Kapıdan çıkamadığımız için Türkiye'ye dönemiyoruz. Konsolosluk bize telefon açtı, gitmek istersek götüreceklerini söyledi ama çıkamıyoruz. Şu anda burada durmak zorundayız."

BU BİR OKUL GEZİSİ DEĞİL

İsrail askeri sözcüsü, Gazze'ye kara harekatının günlerce süreceğini söyledi. Başsözcü Avi Benayahu, Kanal 2 televizyonuna yaptığı açıklamada, "Bu bir okul gezisi değil. Birçok günden bahsediyoruz" dedi. Ordu sözcülerinden Avital Leibovich de kapsamlı bir operasyon olacağını belirterek, "Birçok hedefimiz var. Tahminime göre bu uzun bir operasyon olacak" diye konuştu.

LİVNİ: BÜYÜK GÜÇLE KARŞILIK VERİRİZ

İsrail, binlerce insanın protesto ettiği Gazze saldırılarına 27 Aralık'ta başladı. Toplam 452 Filistinli hayatını kaybetti. İşte İsrail'in Gazze'ye saldırısının koronolojisi... 

İsrail Dışişleri Bakanı Tzipi livni, Filistinlilerin sınırdan roket atışlarını durdurmakta yetersiz kalınması halinde ileride Gazze Şeridi'ne yeniden saldırı düzenleyebileceklerini söyledi.

Livni, İsrail'in Kanal 2 televizyonuna yaptığı açıklamada, "Umarım ki bu operasyon uzun dönemde sükuneti sağlar. Ateş açtıkları anda büyük güçle karşılık veririz" dedi. Tzipi livni, çeşitli oprasyonlara ihtiyaç duyulacağını, bunun uzun bir mücadele olduğunu, zaman zaman güç kullanmak zorunda kalacaklarını söyledi.

İSRAİL TANK ATEŞİNDE İLK KURBAN, FİLİSTİNLİ BİR ÇOCUK OLDU

Günler süren hava bombardımanından sonra karadan Gazze Şeridi’ne giren İsrail tanklarının ateşinde bir Filistinli çocuk hayatını kaybetti.

Görgü tanıkları ve hastane kaynakları, İsrail ordusuna ait tankların,

KANLI SAVAŞIN GELİŞMELERİ

- AB yetkilisi tıpkı ABD ağzı ile konuştu. Saldırının savunma amaçlı olduğunu söyledi. 

- BM Güvenlik Konseyi Gazze için acil toplandı. Toplantıdan ne sonuç çıkacağı merak konusu.

- Hackerlardan Filistin'e sanal destek devam ediyor. Bu seferde İsrail'in en büyük sitelerinden biri hacklendi.

- İsrail saldırısı öncesi Hamas'tan İsrail'e tehdit geldi. Gazze'ye bir kara harekatı düzenlenmesi halinde, asker kaçırma tehdidinde bulundu.

- Fransa, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne başlattığı kara harekatını kınadı.

Gazze kentinde açtığı ateşte ölen Filistinli çocuğun bu akşamki kara harekatının Filistin cephesinde verilen ilk kurban olduğunu kaydetti.

Aynı kaynaklar, tank ateşinde 11 Filistinlinin de yaralandığı bildirdi.

İSRAİL NAMAZ SIRASINDA CAMİ VURDU

İsrail'in Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cebaliye'teki bir camiye yönelik saldırısında 16 Filistinlinin öldü. Görgü tanıkları ve hastane kaynakları, Cebaliye'deki Filistin mülteci kampındaki camiye saldırıdan sonra enkazdan 16 cesedin çıkarıldığını, bunlardan 2'sinin 10 ile 12 yaşlarındaki iki kardeşe ait olduğunu belirtti.

Aynı kaynaklar, ölenler arasında 2 genç kuzenin bulunduğunu belirtirken, İsrail'in namaz sırasında vurduğu camide en az 60 kişinin de yaralandığını kaydetti.

Kaynaklar, yaralılardan 16'sının durumunun kritik olduğunu da söyledi. Saldırı sırasında camide 200'den fazla kişinin bulunduğu belirtiliyor.

İSRAİL KIZILHAÇ'I GAZZE'YE SOKMADI

Uluslararası Kızılhaç Komitesi, aralarında savaş yaralarının tedavisi konusunda bir uzmanın da yer aldığı tıp ekibinin İsrail tarafından Gazze Şeridi'ne girişin engellendiğini duyurdu.

Komiteden yapılan yazılı açıklamada, en çok ihtiyaç duyulan bir zamanda İsrailli yetkililerin, Kızılhaç'ın tıbbi yardım ekibinin Gazze Şeridi'ne girişini engellediği bildirildi. İsrailli yetkililerin, ekibin gelişinden daha önceden haberdar edildiği vurgulanan açıklamada, ekibin bir haftadır İsrail bombardımanı altında bulunan Gazze Şeridi'ne girmesine dünden beri izin çıkmadığı kaydedildi.

HAMAS, GAZZE’DE BİRKAÇ İSRAİL ASKERİNİ ÖLDÜRDÜĞÜNÜ İDDİA ETTİ

Hamas, Gazze’de birkaç İsrail askerini öldürdüğünü iddia etti.
Şam’da yaşayan Muhammed Nazzal adlı Hamas yetkilisi, El Arabiye televizyonuna yaptığı açıklamada, Hamas mensuplarının, Gazze’nin doğusunda birkaç İsrail askerini öldürdüklerini söyledi. Ancak rakam vermedi.