BIST 9.722
DOLAR 32,53
EURO 34,93
ALTIN 2.425,40
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan 11 adayını açıkladı

Erdoğan, Ankara için kararını verdi ve bir kez daha Ankara için Gökçek'in ismini açıkladı. İşte AKP'nin üç büyükşehir adayı;

Abone ol

Başbakan Erdoğan, Ankara için bir kez daha Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Melih Gökçek'i aday gösterdi. AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen toplantıda uzun uzun Ankara'yı anlatan Erdoğan, "Mart 2009 seçimleri için bir kez daha Melih Gökçek kardeşimizi aday gösteriyoruz" dedi.

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı

Melih Gökçek

Melih Gökçek 20 Ekim 1948 yılında Ankara Keçiören’de doğdu.  İlk, orta ve lise tahsilini Gaziantepde yapan gökçek Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde öğrencilik hayatına başlayınca 1967 yılından itibaren tekrar Ankara’ya yerleşti. Bilahare Gazi Üniversitesi Gazetecilik Yüksek Okulunu bitiren Gökçek Gazeteciliğe başladı. Parlamento muhabirliği yapan Gökçek, askerlik görevine başlamadan önce Çalışma Bakanlığında Özel Kalem Müdürmuavinliği yaptı.

1991 yılında Refah Partisine geçen Gökçek aynı yıl içinde Keçiören bölgesinden Ankara Milletvekili olarak Parlamentoya girdi. 1994 yılında ise Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday oldu.

Başkanlığa seçilen Gökçek 1999 yılında ikinci kez aynı göreve seçildi ve Ankara tarihinde ilk kez üç dönem üstüste büyükşehir belediye başkanlığına seçilen kişi oldu.

ERDOĞAN, GÖKÇEK'E KARDEŞİM DEDİ

Başbakan Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında adaylığını açıkladığı üç büyükşehir belediye başkanından övgüyle söz etti.

İşte Erdoğan'ın o sözleri;

Kızılay'da kuşlar ölü düşüyordu. CHP'li belediye başkanı döneminde Ankara'da maske takılıyor, çamaşırlar balkona tertemiz asılıyor kirli toplanıyordu. Şu anki Karayalçın o dönemin belediye başkanıydı. Dışarı çıkılamayan dönemleri hatırlayın. Sokak ortalarında yığılan çöpleri hatırlayın. Bugün ise modern temiz, yeşil ve aydınlık Ankara var. Sadece Türkiye'ye değil dünyaya örnek olacak şehir var. Yapacak çok işimiz var ama kusura bakmayın bir başkenti böyle hazırlayıp dünyaya sunmak dönüşümden geçirip hazırlaamk kolay iş değil. Tamamen yeniden yapılanma kolaydır. Yeniden yapılandırmak zordur. Ankara'da dönüşümü gerçekleştiren adını imzasını adan Belediye başkanımızı hizmetlerinden dolayı kutluyorum.

KARAYALÇIN: HAYIRLI OLSUN

Gökçek'in isminin Erdoğan tarafından açıklanmasının ardından NTV'nin sorularını yanıtlayan CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Karayalçın, "hem AKP'ye hem de Gökçek'e hayırlı olsun" dedi.

Karayalçın, Gökçek'in adaylığının kendileri için önemli olduğunu söyleyerek, "Ankaralı bu süreçte herşeyi daha iyi anlayacaktır. Gökçek, Ankaralıya hesap verecektir."dedi.

AK Parti Erzurum Belediye Başkan Adayı

Ahmet Küçükler 


1970 yılında Erzurum Vani Efendi Mahallesi'nde doğdu. 1991 yılında girdiği Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni dereceyle bitirdi. Akabinde Erzurum Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ne kayıt yaptırdı ve buradan da dereceyle mezun oldu. Ardından Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde yüksek lisans yaptı.


1997 yılında Erpaş A.Ş. ve Elit Eğitim Kurumları'nda yönetim kademelerinde görev aldı. 1996 yılında göreve başladığı Erzurum Büyükşehir Belediyesi Hukuk Müşavirliği'nden istifa ederek, AK Parti Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday oldu ve 28 Mart 2004'te yapılan seçimlerde Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.

AK Parti Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı

Asıl Güzelbey

1951 yılında Gaziantep’te doğdu. Tıp fakültesini bitirdikten sonra ortopedi ihtisasını yaptı, İsveç’te diz cerrahisi eğitimi aldı. Gaziantep SSK Hastanesi’nde ortopedi uzmanı olarak çalışan Güzelbey, bir süre serbest hekimlik yaptı. Konukoğlu Hastanesi’nde Genel Müdürlük görevinde bulundu. 2004 seçimlerinde belediye başkanı seçildi. Evli, 2 çocuk babası

 

 

Ankara için açıklanan diğer belediye başkan adayları;


Polatlı: Yakup Çelik
Altındağ: Veysel Tiryaki
Kazan: Lokman Ertürk
Keçiören: Turgut Altınok
Yenimahelle: Ahmet Duyar
Güdül: Hüseyin Erdoğan
Pursaklar: Selçuk Çetin
Çamlıdere: Hazım Canercan