BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.513,73
HABER /  GÜNCEL

Kartepede kar kalınlığı 1.5 metre

Kocaeli Kartepe Kayak Merekzi'nde kar kalınlığı 1.5 metreyi buldu. Kayak merkezinde bulunan oteller doldu.

Abone ol Türkiye'yi etkisi altına alan kar yağışı, Kocaeli'de de akşam saatlerinde etkisini gösterdi. Gece başlayan kar, Kocaeli şehir merkezine mevsimin ilk karı olarak düştü. Sabah saatlerine kadar devam eden kar, şehir merkezinde fazla tutmazken, yüksek tepelerin tamamını beyazla kapladı.

Kar yağışı en çok Samanlı Dağları'nda bulunan 1700 rakımlı Kartepe Kayak Merkezi'ne yaradı. Bu yıl kar yağışının geç gelmesi nedeniyle sezonu geç açan The Green Park Hotel yetkilileri, yıl başı öncesi pistlerini kayak severlere açmanın mutluluğunu yaşıyor. İstanbul'a bir saat mesafede olan kayak merkezinin yılbaşı rezervasyonu tamamen doldu. 50 apart ve 280 yataklı otel yüzde 100 doluluk oranına ulaştı. Kar yağışının halen devam ettiği merkezde, kar kalınlığı 1.5 metreyi buldu.

Kar yağışının yılbaşından önce başlamasının sevindirici olduğunu belirten The Green Park Hotel Kurumsal İlişkiler Müdürü Birol Aydın, merkezde bulunan tum pistlerin kayak severlere açıldığını söyledi. Talepten memnun olduklarını da belirten Aydın, yılbaşı gecesi konuklara birbirinden güzel programlar düzenlediklerini aktardı.