BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,01
ALTIN 2.323,40
HABER /  GÜNCEL

Kar yağışı ne kadar sürecek?

İstanbul beyaza büründü. Sibirya soğukları tüm yurtta etkili oluyor. Peki yağışlar daha ne kadar devam edecek?

Abone ol İstanbul’da dün başlayan kar yağışı, şehrin büyük bölümünde etkili oldu. Kar yağışı iki gün daha etkisini sürdürecek, cumadan itibaren ise sıcaklıklar hissedilir derecede artacak. İstanbul'da hava sıcaklığı bugün gündüz 3 yarın 4 derece olması bekleniyor. 

Hangi ilçelerde ve ne zaman etkili kar bekleniyor?

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan meteorolojik uyarıda, halen İstanbul'da aralıklarla devam eden kar yağışının öğle saatlerinden itibaren Avrupa yakası (Başta Eyüp, Şişli, Sarıyer, Gaziosmanpaşa, Esenler, Büyük çekmece, Kağıthane ilçeleri) ile boğaz çevresi; akşam saatlerinden sonra ise Anadolu yakasında (Beykoz, Ümraniye, Samandıra, Sultanbeyli ilçeleri) kuvvetli olacağının tahmin edildiği kaydedildi.

Yarın hava İstanbul'da biraz ısınacak

Kar yağışının bugün aralıklarla devam edeceğini belirten Yıldırım, yarın ise karın yerini tekrar karla karışık yağmura bırakacağını dile getirdi. Yıldırım, 2 Ocak’tan itibaren sıcaklıkların hissedilir derecede artmaya başlayacağını söyledi.









Doğu Anadolu Sibirya gibi

Sibirya soğuklarının hüküm sürdüğü Doğu Anadolu’da yaklaşık bin köy ve mezra yolunun kardan kapandığı açıklandı. Kar kalınlığı Erzurum Palandöken’de 60, Bitlis kent merkezinde de 65 santimetre ölçüldü.
Kutsal topraklardan dönen Güroymaklı 40 hacı, yolların kapalı olmasından dolayı köylerine gidemedi. Soğuk havanın etkisiyle, sabah saatlerinde trafiğe çıkacak araçların çalıştırılmasında ise güçlük yaşandı.

Sivas'ta 7545 köy yolu kapalı

Karakışın etkisini en fazla hissettirdiği illerin başında Sivas geliyor. İl genelinde 745 köy yolu kar nedeniyle ulaşıma kapalı. Kar kalınlığı, kent merkezinde 15 santimetreye, yüksek kesimlerde yarım metreye ulaştı. 14 köye elektrik verilemezken, 37 köyün telefon bağlantısı kesildi. Yolların kapanması nedeniyle birçok köyde taşımalı eğitim yapılamadı.

Kar yağışı ve tipi nedeniyle Kayseri-Malatya kara yolunun Uzunyayla ve Ziyarettepe, Kayseri-Kahramanmaraş kara yolunun ise Dokuzdolanbaç bölgelerinde ulaşım güçlükle sağlanıyor. Yozgat’ta 60, Konya’da 90, Karaman’da 10, Kırşehir’de 44 köy yolu kapandı.
Niğde’nin Altunhisar ilçesinde buzlanan yolda kayıp takla atan minibüste bulunan 21 öğretmen ve memur yaralandı.

2.5 metrelik buz sarkıtları

Bolu’da gece hava sıcaklığı sıfırın altında 6 dereceye kadar düşerken, saçaklarda boyu 2.5 metreyi bulan buz sarkıtları oluştu.
Edirne’de hava sıcaklığının gece sıfırın altında 8 dereceye kadar düşmesi nedeniyle birçok süs havuzu ve heykel buz tuttu.

Malatya, Elazığ, Kars ve Konya’da kar yağışının etkili olması nedeniyle uçak seferleri karşılıklı iptal edildi. Kuzey Ege’de saatteki hızı zaman zaman 60 kilometreye ulaşan fırtına nedeniyle, Kabatepe-Gökçeada araba vapuru seferi yapılamadı. İDO’nun Bandırma- Yenikapı, Armutlu- Yenikapı- Bostancı deniz otobüsü seferleri de karşılıklı yapılamadı.
Iğdır’daki Çıldır Gölü donunca, balıkçılar buzda delikler açıp Eskimo usulü avlanmaya başladı.