BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,19
ALTIN 2.247,52
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan Kürtçe konuştu

Erdoğan bir ilki daha gerçekleştirdi! TRT-6'nın açılış töreninde Erdoğan, bakın Kürtçe ne dedi!

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TRT'nin Kürtçe yayına başlayan TRT-6 televizyonuna verdiği röportajda Kürtçe olarak hayırlı olsun dedi.

Televizyonun resmen açılacağı 1 Ocak tarihinde kullanılmak üzere Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bakanlar, DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, milletvekilleri, akademisyenler ve sanatçılarla röportajlar yapıldı. Başbakan Erdoğan'ın önceki gön verdiği röportajda, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Erdoğan, Türkiye'de ifade özgürlüğü ve demokratikleşme yönünde atılan adımları anlattı. Erdoğan, röportajın sonunda Kürtçe olarak TRT-6 hayırlı (TRT Şeş Bi Xêr Be) dedi. Erdoğan'ın röportajı 10 dakika sürdü.

1 OCAK'TA 24 SAAT

1 Ocak tarihinde 24 saat yayına başlayacak olan televizyonun şu anda test yayını devam ediyor. Televizyonun test yayınında, Kürtçe türkü ve şarkılar ile röportajlara yer veriliyor. Röportajlarda, "TRT'nin Kürtçe yayına başlamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu yöneltiliyor. Röportajlarda, Kürtçe bilmeyen kişilerin konuşmasının üzerine Kürtçe ses okunuyor.

ARI SDÜTYOSU'NDA SADE TÖREN

Ankara'da Arı Stüdyosu'nda 1 Ocak Perşembe günü saat 19.00'da düzenlenecek törenle resmi açılışı yapılacak olan Kürtçe TV, sade bir törenle yayın hayatına başlayacak.

Kanalın açılışında, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin bir konuşma yapacak. Şahin, konuşmasında, 'Hepimiz aynı göğün altındayız' mesajı verecek. Açılışta Kürt sanatçılar Rojin ve Nilüfer Akbal da bir konser verecek.