BIST 9.774
DOLAR 32,52
EURO 34,87
ALTIN 2.431,30
HABER /  GÜNCEL

Şok PKK haberi doğru çıktı

Bugün gazetesinin gündeme getirdiği haberi, TSKnın sözcüsü tuğgeneral Gürak yalanlamadı..

Abone ol Kuzey Iraklı gazeteci Rebwar Kerim'in geçtiğimiz günlerde Burç FM'de dile getirdiği, "1992'de teslim olup Zeli Kampı'na götürülen eli kanlı teröristleri Türkiye almadı" iddiası doğru çıktı.

Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak da, haftalık bilgilendirme toplantısında iddiaları yalanlamadı:

"Geçmişte yaşanan bir olayla ilgili spekülatif bazı şeyler basında yer alıyor. Bunlarla ilgili şu anda söyleyecek bir şey yok."

Bugün Gazetesi dün konuyu manşetine taşımıştı. Habere göre, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Barzani ve Talabani peşmergeleriyle 1992'de ortak düzenlediği operasyonda 3 bin 800 terörist teslim oldu.

Bu PKK'lılar Talabani'ye bağlı peşmergeler tarafından Zeli kampına götürüldü. O günleri yaşayan eski bir PKK'lı, olayı şöyle anlattı:

"Zeli'de Osman Öcalan ve bazı üst düzey PKK'lılar vardı. Bizi serbest bırakmadılar. TSK'ya değil Talabani'ye teslim olduk. Kimlik bilgilerimiz TSK adına bir albaya verildi. 6 ay bekledik. Daha sonra 22 Nisan 1993'te kamp bombalandı, bin kişi öldü sağ kalanlar örgütte kaldı. Zeli'de kurtulanların bir bölümü intihar eylemcisi olarak Türkiye'ye döndü. Türkiye bizi teslim almamakla büyük bir fırsatı kaçırdı."

Dönemin Diyarbakır Jandarma Asayiş Komutanı Hasan Kundakçı da olayı doğruluyor ve kararı komutanlarının verdiğini vurguluyor: "PKK'lıların Barzani ve Talabani'ye teslim olmasını komutanlarımız uygun gördü. Bazıları hemen serbest bırakıldı. Diğerleri Zeli'de toplandı. Kampı havadan vurduk. Bir kısmı öldü, bir kısmı kaçtı."