BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,89
ALTIN 2.438,18
HABER /  GÜNCEL

Üzmezi çok üzen karar

Küçük kıza cinsel tacizde bulunmakla suçlanan Hüseyin Üzmez, bugün bir kez daha hakim karşısına çıktı. Ama çıkan sonuç Üzmez'i üzecek...

Abone ol 14 yaşındaki B.Ç.'ye 'cinsel istismarda bulunduğu' iddiasıyla yargılanan ve bugün hakim karşısına çıkan Vakit Gazetesi Yazarı Hüseyin Üzmez'e mahkemeden kötü haber geldi.Mahkeme B.Ç. için Adli Tıp'tan yeni bir rapor istedi.

 

Duruşma sonrası gazetecilerin ısrarlı takibine rağmen açıklama yapmayacağını söyleyen küçük kızın annesi Livaze Ç., izdiham yaşanmasına neden oldu. Gazetecilerin ısrarla takip ettiği Livaze Ç., 'Şikayetçi değilim' dedi.


Bursa'nın Mudanya İlçesi'nde 14 yaşındaki B.Ç.'ye 'cinsel istismarda bulunduğu' iddiasıyla tutuklanan ve 6 ay cezaevine kaldıktan sonra 28 Ekim günü yapılan ikinci duruşmada tahliye edilen Vakit Gazetesi Yazarı Hüseyin Üzmez'in (76) yargılanmasına bugün Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ediliyor.

 

Türkiye Baralor Birliği Kadın Hukuku Komisyonu Dönem Sözcüsü Mersin Baro Başkanı Harika Levent, Mersin Barosu'ndan 11, Çanakkale Barosu'ndan 2 ve Bursa Barosu' ndan çok sayıda avukat ile birlikte duruşmaya gözlemci olarak katılıyor.

 

Hüseyin Üzmez'in yargılanmasında ilk kez  Adalet Bakanlığı'nın uygulamaya yeni koyduğu duruşmada görüntülü ve ses kayıt sistemi kullanılıyor.

 

Hüseyin Üzmez ile ilgili görülen davada Mahkeme Üzmez'in tutuksuz yargılanmasının devamına karar verdi. Mahkeme ayrıca B.Ç. için Adli Tıp Kurumu'ndan yeni bir rapor istedi.