BIST 9.722
DOLAR 32,58
EURO 34,94
ALTIN 2.426,76
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Hackerların son kurbanı

İnternetten piksel satarak milyoner olan İngiliz üniversite öğrencisi, hackerların kurbanı oldu.

Abone ol

İnternetteki kişisel sayfasında ''piksel'' (ekrandaki renk noktası) satarak milyoner olan İngiliz üniversite öğrencisi, sitesini çökerten bilgisayar şantajcılarının kurbanı oldu.
   
''İnternet vandallığı''nı soruşturan Amerikan Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ve İngiliz Ulusal Yüksek Teknoloji Suçları Birimi (NHTCU) yetkilileri, Alex Tew adlı üniversitelinin sitesini çökertenlerin büyük olasılıkla Rus hackerlar olduğunu belirttiler.
   
Kişisel web sayfasının 10 piksele 10 piksellik karesini pikseli 1 dolardan reklam alanı olarak satma fikriyle medyanın büyük dikkatini çeken internetin özgün genç zengini Tew'in web sitesi, ilk olarak 7 Ocak'ta hackerların hedefi oldu. ''milliondollarhomepage.com'' sitesine gelen e-postada bilgisayar korsanları, Tew'den 5 bin dolar vermezse sitesinin çökertileceği tehdidinde bulundular. Tew, bu tehdidi ciddiye almazken, 10 Ocak'ta bir başka e-posta gönderen ve ültimatom süresinin dolduğunu söyleyen hackerlar, bu kez 50 bin dolar istediler.
  
Bu tehdidi de ciddiye almayan Tew'in sitesi ertesi gün çökertildi. Bir süre çalışmayan site, server hizmeti veren şirketin müdahalesiyle yeniden çalışmaya başlarken, saldırı ve tehditlerden yılan Tew da sayfasındaki son pikselleri, daimi koruma karşılığında ücretsiz vermeyi planladığını açıkladı.