BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,90
ALTIN 2.431,91
HABER /  GÜNCEL

Böyle deli Kürte can kurban!

"Kahrolsun PKK" diye bağırmış, DTP'liler onu linç etmek istemişti. Emine Ayna'nın deli dediği o Kürt genci ortaya çıktı. Sözleri ibretlik!

Abone ol İNTERNETHABER/

Yer Bitlis... Tarih 2 Aralık...
DTP, "doğuda gerilim" yaratan mitinglerinden birini düzenliyor.
O sırada elindeki Türk bayrağı ile alana bir genç dalıyor...
"Kahrolsun PKK" diye bağırıyor.
Bağırması ile birlikte DTP'lilerin üzerine saldırması bir oluyor. Linç girişiminden güç bela kurtuluyor.

O genç için DTP'li Emine Ayna ertesi gün açıklama yapıyor;
"Bu genç bir delidir. Emniyet tarafından eline bayrak verilip gönderilmiştir."

BÖYLE DELİYE CAN KURBAN

Emine Ayna'nın deli dediği o genç ortaya çıktı. Sözlerini okuyunca "böyle deliye can kurban" diyeceksiniz...

O gencin adı Ersin Ağar...
21
yaşında...
Özel bir şirkette çalışıyor...
O bir Kürt genci...

KARDEŞ KANI AKMASIN DİYE BAĞIRDI

Peki neden böyle bir eylem yapmıştı. Nedeni çok basitti... O terör acısını en derinden yaşayan bir Kürt genciydi... Kuzenleri PKK tarafından katledilmişti.

Ersin Ağar o gün neden bayrak açtığını, neden "Kahrolsun PKK" diyerek bağırdığını şöyle anlatıyor;

''2 Aralıktaki DTP mitinginde ailemden 5 kişinin şehit olması nedeniyle duygularımı dile getirmek için Türk bayrağı açtım. Ailemden şehit olan insanlar için hem de kardeş kanının artık dökülmemesi için bu eylemi yaptım. Hiç bir etki altında kalmadan yaptım."

BEN "DELİ" DEĞİLİM

Emine Ayna'nın "o bir deli" açıklamasına da yanıt veriyor Ersin Ağar... Diyor ki; "Akli dengem yerinde. Bunu raporlarla ispatlayabilirim. Ben mitingde siyasi bir partinin veya başka bir ülkenin bayrağını açmadım. Kendi devletimin, Türk milletinin bayrağını açtım. Bayrağı açtıktan sonra DTP'liler linç girişiminde bulundu.''

PKK AİLESİNDEN 5 KİŞİYİ KATLETTİ

Van'ın Bahçesaray ilçesine bağlı bir köyde annesinin dayısının 5 oğlunun terör örgütü PKK'lıların köyü bastıkları sırada şehit edildiğini anlatan Ersin Ağar, ibretlik sözler ettii:

''Türkiye'de yaşanan terör örgütü PKK olayları yabancı ülkelerin bize oynadığı bir oyundur. Ben Kürdüm ve Kürtlüğümden hiçbir zaman utanmadım. Kürt olduğum için de bugüne kadar hiçbir ayrımcılığa uğramadım. Ben Kürtçe de konuşuyorum, Kürtçe müzik de dinliyorum. Bunları yaptığım için 'sen Kürtsün' diye kimse bir şey yapmadı. Emine Ayna'ya şunu söylemek istiyorum; 'Ben deli değilim, bunu raporlarla beyan edebilirim. Kimsenin etkisi altında kalmadım'. Ben orada kötü bir şey de yapmadım.''