BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

Bu listede Öcalanın işi ne!

Dünyaca ünlü İngiliz savunma dergisi büyük bir gafa imza attı. PKK'nın bebek katilini Türkiye'nin 6. büyük siyasi lideri ilan ettiler.

Abone ol Dünyaca ünlü İngiliz savunma dergisi Jane's Defence yayınladığı raporda, terör örgütü PKK'yı siyasal parti, teröristbaşı Öcalan'ı da Türkiye'nin siyasi liderlerinden biri olarak gösterdi.

İSMİ 6. SIRADA

Savunma dergisi Jane's Defence, 'Askeri ve Güvenlik Değerlendirmeleri' başlıklı raporunda ‘Türkiye'nin siyasi liderleri' başlığı altında, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Tayyip Erdoğan, CHP lideri Deniz Baykal, MHP lideri Devlet Bahçeli ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un ardından, listenin 6. sırasında bölücübaşı Öcalan'a da yer verdi.

KENDİ TERÖRİSTLERİ LİSTEDE YOK

İngiltere'nin PKK'yı terör örgütleri listesine almasına rağmen, İngiliz askeri dergisinin PKK ve Öcalan konusundaki bu değerlendirmesi, Avrupa'daki bazı çevrelerin terör konusundaki çifte standardını da gösteriyor.

Türkiye'nin siyasi liderleri arasında Öcalan'ın ismine de yer veren dergi, Afganistan bölümündeki siyasi liderler arasına Taliban lideri Molla Ömer'i ve el Kaide'nin lideri Usame bin Ladin'i almadı.