BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 35,02
ALTIN 2.428,21
HABER /  GÜNCEL

Üzmez raporunda şok sözler!

O rapor çok tartışıldı, rapora imza atan uzman ilk kez konuştu. Karım bile karara isyan etti derken, bakın neler söyledi!

Abone ol

İNTERNETHABER

Hüseyin Üzmez'i kurtaran tartışmalı Adli Tıp Kurumu raporunu hazırlayan uzmanların tehdit aldıkları ortaya çıktı.

Rapora imza atan Prof. Dr. Seyfettin Uludağ, Üzmez raporuyla ilgili olarak karısından bile tepki aldığını söyledi. Prof. Uludağ, "kararımız doğru ancak bir baba olarak rahatsızım" dedi.

Bursa'nın Mudanya İlçesi'nde 14 yaşındaki B.Ç.'ye 'cinsel istismarda bulunduğu' suçlamasıyla tutuklanan ve hakkında Bursa 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 25 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan Vakit Gazetesi yazarı 76 yaşındaki Hüseyin Üzmez'in tahliyesini sağlayan Adli Tıp Kurumu raporu Habertürk'te tartışıldı.

"Karım bile isyan etti, rahatsızım"

Raporda imzası olan 6'ncı İhtisas Kurul üyesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Seyfettin Uludağ, Balçiçek Pamik'in sorularını yanıtlarken, rapordan sonra karısının bile kendisine tepki gösterdiğini söyledi. Prof. Uludağ, olaydan sonra bir çok kişi gibi kendisinin de ruh sağlığının bozulduğunu söyleyerek "Bir baba olarak yaşanan olaylardan rahatsızım; ancak hazırlanan raporla ilgili değil yaşanan olaylarla ilgili. Elinde çantasıyla kanal kanal geziyor. Peki medya, bu olaylarla ilgili raporu verenleri suçlarken, rahatsız olduklarını söylerken neden canlı yayına çıkarmak için koşturuyorlar. Evet tehdit altındayız, kamuoyunun tepkisi en büyük tehdit değil midir?" dedi.

İşte Uludağ'ın programdaki sözleri;

Rapor tacizi reddetmiyor: Burada verilen rapor, tacizi reddetmiyor. Bu çok önemli. İkincisi Uludağ Üniversitesi'nde verilen raporu da reddetmiyoruz. Orada veriler rapora da dikkat ederseniz şöyle bir ifade bulunuyor: Hastanın ağlaması, bu tür bir olaydan sonra beklenen bir olaydır. Kişinin bir anksiyete durumunun, daha şiddetli yaşadığını görüyoruz. Sonunda da (Uludağ Üniversitesi'nde hazırlarar rapor) bir cümle var ve "Mağdurenin bugünkü hali (anksiyete), yaşanan olayla doğrudan bağlanamaz diyor. Yani o durumun ortadan kalktığını mevcut anksiyete durumunun olmadığını söylüyor.

(Prof. Uludağ'ın bu sözlerine Pamir itiraz ediyor ve kendisinde bulunan raporda böyle bir cümlenin bulunmadığını söylüyor.)

Kurulda kimse karşı çıkmadı: Suç işleyenin tarafını bilerek yani hislerime kapılsaydım, oraya şöyle bir gerekçe yazardım. Tıbbi bir gerekçe sunmam gerekiyor. Ben bunu sevmiyorum gibi bir gerekçe ortaya koyamayız. Böyle bir durumda tıbbi bir gerekçe ortaya koymamız mümkün değildir.

Mahkeme istediği raporu kabul eder: Bu verilen karar sonrası, ilginin tahliyesini sağlamıştın deniliyor. Bu tamamen yanlış. Çünkü mahmece, mahkeme istediği kişiden bilirkişilik raporu isteyebilir. Veya farklı kişilerden farklı kurumlardan isteyebilir. Ve mahkeme bu istediği kişilerin herhangi birinin raporunu kabul edebilir yahut reddebilir.

Kurtardı sözleri çok yanlış: Mahkeme, Adli Tıp Kurumu'nun raporuyla ilgili kişiyi serbest bırakmıştır sözü yanlıştır. Çünkü mahkeme bir kanaat kullanmıştır. Mahkeme sadece kişinin tutukluluk halinin kaldırılmasına izin vermiştir, rapor bu karara dayanak teşkil etmemiş, mahkeme bir kanaat kullanmıştır.

(Haber kaynak gösterilmeden kullanılamaz)