BIST 9.008
DOLAR 32,33
EURO 35,04
ALTIN 2.279,52
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

7 adımda frekans ayarı

Kanalların frekansları değişti. Televizyon ayarını kendiniz yapabilirsiniz. Boş yere uyducuya para ödemeyin.

Abone ol Türksat 3A'ya geçildikten sonra hafta başı televizyon kullanıcıları kaos yaşadı. Birçok vatandaş boş yere soluğu uyducularda aldı. Kimileri de evlerinde saatlerce frekans ayarlarıyla uğraştı.

Uydu cihazını uydu tamircilerine götürenler 10 YTL ödemek zorunda kaldı. Oysa Türksat geçen hafta yapılması gerekenleri basın toplantısı aracılığıyla duyurmuştu. Elinizdeki kumandadan bir kaç adımda ayarlarınızı yaptırmak mümkün..

1- Ana menüye girebilmek için ; uzaktan kumandanızda 'Menü' veya 'setup ' yazan düğmeye basınız .

2- Uydu alıcısı marka modeline göre; 'Kanal Arama', 'Kanal Ekleme" gibi menülerden hangisi beliriyor ise yukarı-aşağı tuşlarıyla "Ok"a basınız.

3- Açılan pencerede yine uydu alıcısının marka modeline göre; 'Alış Frekansı' 'Uydu Frekansı' seçeneklerinden biri belirecektir. Yukarı-aşağı tuşlarıyla o seçeneğin üstüne gelip kumandada bulunan rakam tuşlarını kullanarak TÜRKSAT Tanıtım Kanalının yeni frekansı olan '12731 ' değerini girin.

4- Yine aynı pencerede 'Sembol Oranı' olacaktır. Yukarı-aşağı tuşlarıyla o seçeneğin üstüne gelip '3333' rakamını girin.

5- Yine aynı pencerede bulunan 'POL' şeklinde bir yazının üstüne gelip sonra sağ-sol ok tuşlarıyla 'V' ya da 'Dikey' olacak şekilde değiştirin.

6- Yine aynı yerde bulunan 'FEC' değerini değiştirmek için yukarı-aşağı tuşlarını kullanarak o seçeneğin üstüne gelip sonra sağ-sol ok tuşlarıyla '3 / 4' seçilmelidir. Bazı uydu alıcılarında bu değerin girilebileceği bir alan bulunmamaktadır.

7- Son olarak 'OK' tuşuna basarak TÜRKSAT Tanıtım Kanalının yeni Uydu parametrelerini kaydetmiş olacaksınız.

Bundan sonra yapacağınız otomatik tarama ile bütün kanallar televizyonunuzdaki yerini alacak. Bu işlemi yapmadan otomatik tarama yaptırmak hiç bir sonuç vermez.