BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,81
ALTIN 2.415,50
HABER /  GÜNCEL

Şehidin telefondaki son sözleri

İzmirli Çiftçi ailesine kara haber tez ulaştı. Torununu büyüten dede yıkıldı. Acılı baba şehit erle 3 gün önce konuşmuş.

Abone ol

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi kırsalında terör örgütü mensuplarıyla güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan komando er Umut Çiftçi'nin dedesi, büyüttüğü torunu için ağıt yaktı.

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde yaşayan şehidin dedesi Nusret Çiftçi, acı haberi öğrenip rahatsızlanınca, acil servis ambulansıyla Bornova Türkan Özilhan Acil Yardım ve Travmatoloji Hastanesine getirildi.

Burada ilk müdahalesi yapılan Çiftçi, büyüttüğü torunu Umut Çiftçi'nin ardından Kürtçe ağıt yaktı. Dede Nusret Çiftçi, daha sonra kardiyolojiyle ilgili rahatsızlığı nedeniyle Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine gönderildi.

Şehit babası Mahmut Çiftçi de 5 çocuğunun en büyüğü olan Umut'un askere gideli 8 ay olduğunu ve kendisiyle en son 3 gün önce konuştuğunu belirterek, ''Bana (Baba, ben operasyona gidiyorum. En az 10 gün dönmem) demişti'' dedi.

Şehit Çiftçi'nin diğer yakınları ve üvey annesi, sinir krizi geçirdikleri hastanede yapılan ilk müdahalenin ardından evlerine gönderildi.

Şehidin cenazesinin, yarın Karşıyaka Beşikçioğlu Camisinde düzenlenecek askeri törenin ardından, Kemalpaşa'da defnedileceği öğrenildi.