BIST 9.080
DOLAR 32,38
EURO 35,00
ALTIN 2.324,14
HABER /  SPOR

Terimın maaşı akıllara zarar!

Fatih Terim, federasyonla görüştü maaşını ikiye katladı. Aldığı maaş öyle böyle değil! İşte yüzde yüzlük Terim maaşı;

Abone ol TFF, Milli Takımlar Teknik Direktörü’nün maaşını ikiye katlayarak 220 bin YTL’ye çıkardı. Tesisler konusunda da tam yetkili olacak Terim bugün öğleden sonra sözleşmesini 2012’ye kadar uzatacak imzayı atacak.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mahmut Özgener, Estonya maçı öncesi kamp yaptıkları Radisson SAS Otel’de Milli Takımlar Sorumlusu Levent Kızıl’ın da katıldığı toplantıda Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim ile bir saat süren toplantı yaptı. Toplantı sonunda Terim’in uzun süredir gündemden düşmeyen sözleşme konusu çözüme kavuştu. Terim ile TFF arasında bugün federasyonun Levent’teki binasında sözleşme imzalanacak.

Şartları kabul edildi

Özgener, toplantıda Terim’e kendisinin ve ekibinin şu anki maaşının ikiye katlanarak artırılacağını ve ünlü teknik adamın çalışma şartlarının düzeltileceğini dile getirerek şunları söylediği belirtildi: "Ülkemiz için önemli bir yola çıktık. 2008 Avrupa Şampiyonası’nda çok iyi bir hava yakaladık. 2010 Dünya Kupası finali için tüm imkanlarımızı seferber ettik. Bu nedenle yönetim olarak size inanıyor ve güveniyoruz. Rahmetli başkanımız Hasan Doğan döneminde yapmış olduğumuz sözleşme şartlarını kabul ediyoruz. Hiçbir şart gözetmeksizin sizinle sözleşme imzalamak istiyoruz" dedi. Terim de bu teklifi kabul etti.

Maaşı ikiye katlandı

Levent Kızıl, bugün öğleden sonra yapılacak imza töreni ile Terim’in sözleşmesinin 2012 yılına kadar uzatılacağını ifade ederek, "Avrupa’nın ve ülkemizin gururu Fatih Terim gibi önemli bir teknik direktörle anlaşmanın gururu içindeyiz. Terim ile önemli projelerimiz var. Türk futboluna hayırlı olsun" dedi. Daha önce ayda 110 bin YTL alan Terim’in maaşının 220 bin YTL’ye çıkarılacağı ve tesisler konusunda da tam yetkili olacağı öğrenildi. Bu arada Terim’in İtalyan menajerinin, Türkiye ve yurt dışından gelen tekliflerin olumlu şartlar içermediği için Futbol Federasyonu’nun teklifini kabul ettiği ileri sürüldü.