BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.508,38
HABER /  GÜNCEL

Taraf tarafsız kaldı

Taraf Orduyu suçladı. Gül, siyasiler, hatta gazeteciler bile karşısında yer aldı. Taraf haberinin dakika dakika gelişimi;

Abone ol

İNTERNETHABER

Taraf gazetesi bu kez yalnız kaldı. Dağlıca olayının ardından Aktütün skandalını patlatan Taraf'a önce asker, sonra cumhurbaşkanı sert çıktı. Basın Konseyi bile Genelkurmay'ı haklı bulunca Taraf tarafsız kaldı...

TARAF’IN KORKUNÇ İDDİASI

Taraf'ın iddiasına göre asker PKK'nın baskın hazırlığını bir ay önceden biliyordu. Dahası saldırı 3.5 saat öncesinden itibaren naklen izlenmişti. 

ÇONGAR BİLDİĞİNİ OKUDU

Başbuğ'un sert açıklamasına Taraf'tan yanıt gecikmedi. Gazetenin Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı Yasemin Çongar açıklamaların tehdit koktuğunu söyleyerek, Başbuğ'a Aktütün'ün hesabını sordu!

Çongar, Başbuğ'un açıklamalarında "kamuoyunun beklediği bilginin merak ettiği soruların cevabını" bulamadığını söyledi ve "Genelkurmay bize emir veremez! İnandığımız her haberi yayınlamaya devam edeceğiz dedi."

KONUŞMAYACAK BAŞBUĞ KONUŞTU

Bu iddialar "Beni konuşurken çok görmeyeceksiniz" diyen Genelkurmay Başkanı  Orgeneral İlker Başbuğ soluğu canlı yayında aldı. Bu bilgiyi sızdıranlardan başladı. Yayınlayanlara, destekleyenlere söylemediğini bırakmadı. "Bölücü terör örgütünün yaptığı eylemleri, başarılı gibi gösterenler akan ve akacak olan her damla kanın sorumluluğuna ortak olurlar" dedi.

GÜL’DEN BAŞBUĞ’A DESTEK

Hemen ardından mikrofonlar Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e uzatıldı. Gül Başbuğ'a destek verdi. Taraf’ı uyardı: "Eleştiriler TSK'yı zayıflatıcı yönde olmamalı. Böyle günlerde düşmanı sevindirici açıklamalar yapılmamalı. Askerin moralini bozmayın" dedi.

Taraf'ın Aktütün ile ilgili gizli bilgileri yayınlamasına ne diyorsunuz? Asker verdiği tepkide haklı mı?

SİZ KARAR VERİN

AK PARTİLİ'LER SUS PUS OLDU

Meclis'te ise neredeyse tüm vekiller TSK'yı yıpratan açıklamaları kınadı. Ak Partililer ise tepkisini suskunluğa bürünerek gösterdi. Kulislerde, Taraf Gazetesi ile ilgili 'bizim taraf', 'bizimkiler', 'Tarafımız' gibi nitelendirmelerle Taraf Gazetesine yakınlık duyduklarını gizlemeyen AK Parti milletvekilleri, Başbuğ'un açıklamaları sonrasında yorum yapmaktan kaçındılar.

 

GAZETECİLERE GÖRE ÜSLUP SERT AMA

Gazetecilere gelince hemen hepsi Başbuğ’un üslubunu sert buldu. Basın konseyi bu sert üsluba rağmen Başbuğ’un tepkisinin “normal” olduğunu söyledi. Ancak hemen hepsinin aklında aynı soru vardı: “Bu belgeler tarafa nereden ulaştırıldı? Taraf neden sadece Ordu’yu yıpratıcı haberler yayınlıyor?

 

BELGELERİ KİM SERVİS EDİYOR?

Bu soruya en net yanıtı Cumhuriyet Gazetesi yazarı Deniz Som verdi. Deniz Som “Bu bir gazetecilik başarısı değildir. Bu belgeler Taraf’a servis edilmiştir. Servis eden ya ABD’dir ya da Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde bir birimdir. Çünkü Jandarma Genel Komutanlığı İçişlerine bağlıdır. İçişleri ise tarikatçı örgütlenmeyle yönetilmektedir.

 

GÖRÜNTÜLER  KANDİL’DE Mİ ÇEKİLDİ?

Haber 1’in iddiasına göreyse Taraf’ın yayınladığı fotoğraflardaki enlem ve boylam Kandil Dağı’nı gösteriyordu. Yani Aktütün’den kuşuçuşu 200 kilometre uzaklıkta çekilmiş bir fotoğraftı.