BIST 9.525
DOLAR 32,62
EURO 34,78
ALTIN 2.505,94
HABER /  GÜNCEL

Uçakta korsana müdahale

Antalya'dan St. Petersburg'a giden THY uçağında tiraji komik anlar. Sarhoş yolcu ortalığı birbirine kattı.

Abone ol THY'nin yolcu uçağı kaçırıldı. Yolcular üzerinde bomba olduğunu söyleyen sarhoş kişiyi etkisiz hale getirdi. Uçak, St. Petersburg’a sorunsuz bir şekilde indi.

Ortalığı birbirine katan kişinin Özbek asıllı Yaşar Paşaoğlu olduğu ortaya çıktı. Paşaoğlu, uçak indikten sonra Rus polisine teslim edildi

Antalya-St. Petersburg seferini yapan uçak sabah 10.48 sıralarında havalandı. Antalya’dan uçağı sarhoş bindiği tespit edilen Özbek asıllı bir Rus yolcu, havalandıktan kısa süre sonra diğer yolcuları rahatsız etmeye başladı ve sözlü müdahalede bulundu.

Rus yolcu, kaptan pilota “Üzerimde bomba var. Beni yanınıza almazsanız patlatacağım” yazılı bir not gönderdi.

Sarhoş yolcu, diğer yolcuların ve görevlilerin müdahelesiyle sakinleştirilerek, etkisiz hale getirildi. Yapılan aramada Rus yolcunun üzerinde herhangi bir patlayıcı madde bulunmadı.

ARIDURU: KAÇIRMA GİRİŞİMİ DEĞİL

Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru, olayın bir uçak kaçırma olmadığının altını çizerek, kriz masası kurmaya bile gerek görmediklerini açıkladı.

Arıduru, uçağın Petersburg’a inmesinin ardından Rus makamlarının sözkonusu yolcuyu sorgulayacağını söyledi. İçinde 2’si Türk, 167 yolcunun bulunduğu uçak, St. Petersburg Havalimanı’na sorunsuz bir şekilde indi. Rus yolcu uçaktan inerken gözaltına alındı.

BAYKAL ÖNÜNDE PROTESTO GÖSTERİSİ YAPMIŞ

Antalya'dan St. Petersburg'a giden THY uçağını kaçırma girişiminde bulunan kişinin Özbek asıllı şair Yaşar Paşaoğlu olduğu ortaya çıktı. Hürriyet'in haberine göre korsan daha önce de protesto gösterisinde bulunmuş. 30 Eylül'de Baykal Antalya'da bayramda camiden çıkarken kendini Radikal Kemalist Partisi Kurucu Genel Başkanı diye tanıtan Özbek asıllı Yaşar Paşaoğlu, “AKP istifa” diye bağırmıştı. Paşaoğlu evli ve 3 çocuğu bulunuyor.