BIST 9.532
DOLAR 32,49
EURO 34,75
ALTIN 2.490,13
HABER /  GÜNCEL

Ağızları açık bırakan sözler

Askerde kaşlar çatılı, yumruklar sıkılı! Başbuğ adeta meydan okudu. İşte buram buram "savaş" kokan açıklamalar;

Abone ol

Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Balıkesir'de Aktütün saldırısıyla ilgili sert konuştu.

Başbuğ, yapılan eleştirileri doğru bulmadığını söylerken, saldırıyla ilgili medyada yer alan haberler konusunda da gerekli hukuki işlemlerin başlatılacağı mesajını verdi.

İşte Başbuğ'un açıklamaları;

Başbuğ'un açıklamalarına Gül'den
gelen yanıt... Cumhurbaşkanı
ne dedi? Haberi okumak
için TIKLAYIN!


Daha önce de ifade ettiğim gibi bizim için subay ve astsubaylar ordumuzun iki temel direğidir. Dolayısıyla burada bulunmaktan, onların komutanı olarak büyük gurur ve mutluluk duyuyorum.

Aktütün saldırısı: Bu olay Bayraktepe'deki olay bölücü terör örgütü açısından adeta bir intihar saldırısıdır. Bayraktepe'de çarpışan askerlerimiz açısından ise kahramanlık destanıdır. Değerli basın mensupları, olayın hemen akabinde her zaman olduğu gibi olayın tüm boyutlarının incelenmesi ikinci ordu komutanına verilmiştir. İncelemenin sonuçlanmasına müteakip kendine güveni olan tüm kurumlar gibi, TSK'nın kendine güveni tamdır. Kendine güveni tam tüm kurumlar gibi, elbette kamuoyuyla paylaşılması gereken hususlar kamuoyuna verilecektir.

Sızdıranlara açık uyarı: Ayrıca bu bilgileri sızdıranlar ve bu gizli bilgileri kullananlar hakkında da adli işlemler başlatılmıştır. Bu noktaya çok dikkat edilmesini istiyorum

Akan kana ortak olurlar: Tüm bunlara rağmen bölücü terör örgütünün yaptığı eylemleri, altını çiziyorum, başırılı gibi gösterenler akan ve akacak olan her damla kanın sorumluluğuna ortak olurlar.

Başbuğ'un merakla beklenen basın toplantısına
kuvvet komutanları da katıldı. Bu basın
açıklamasının hemen ardından da bir
YASAK geldi... Ayrıntıları OKUMAK İÇİN
TIKLAYIN!



Haddini aşan açıklamalar: TSK, bugün her zamankinden daha kararlı daha azimlidir! Son günlerde, yoğunlaşan sistemli saldırılarn emin olunuz ki TSK'nın gücünün kararlığını azmini artırmaktan başka hiçbir işe yarayamaz. Bir ordunun bu tip saldırılarn karşısında, sınırları aşan eleştirilerdir. Her ordunun vereceği cevap tepkiler bellidir.

Bu açıdan son sözüm şudur. Dolayısıyla herkesi dikkatli olmaya ve doğru yerde bulmaya davet ediyorum. Söyleyeceğim bunlardır!

İşte o açıklamalar;