BIST 9.684
DOLAR 32,59
EURO 34,87
ALTIN 2.500,44
HABER /  GÜNCEL

Anne oğlu için kız kaçırdı

Denizli'de işitme engelli K.A (16), kendisi gibi işitme engelli arkadaşının annesi tarafından kaçılırıldı.

Abone ol

Denizli´de geçen Cuma günü işitme engelli K.A´nın (16), kendisi gibi işitme engelli arkadaşının annesi tarafından kaçırılarak Manisa´nın Sarıgöl İlçesi´ne götürüldüğü iddia edildi.

Kızının kaçırılması üzerine harekete geçen işsiz baba İbrahim A.(57), bir dedektif gibi çalışarak kızının yerini 24 saat sonra tespit etti. Önce Denizli polisi, ardından Sarıgöl polisiyle temasa geçen baba kızını kurtardı.

Engelliler okulundan mezun olan işitme engelli K.A., işitme engelliler atletizm yarışmalarında 3 yıl içinde 7 Türkiye şampiyonluğu elde etti. Başarılı sporcu, çeşitli spor dallarında da 13 madalya kazandı. Doğuştan işitme engelli olan A., kendisi gibi işitme engelli olan M.T (23) ile bir süre önce arkadaşı aracılığıyla tanıştı. T., genç kızı, annesi Birsen T. ile de tanıştırdı. Birsen T.'nin şampiyon atlet K.´nin oğlu M. ile evlenmesini istediği, K´nın ve ailesinin buna sıcak bakmadığı öğrenildi. K.´nin İzmir´de İşitme Engelliler Lisesi´ne giderek eğitimi sürdürmeyi düşündüğü öğrenildi.

Birsen T.´nin, işitme engelli K.A´yı Manisa´da yakınlarının sünnet düğünü olduğunu söyleyerek kandırdığını ve kaçırdığını ileri süren baba İbrahim A., ``Kızım evden internet kafeye gittiğini söyleyerek çıktı. Akşam gelmeyince meraklandık. Kızımın temasa geçtiği arkadaşlarıyla görüştüm. Kaçırıldıktan 24 saat sonra Sarıgöl´de olduğunu öğrenince polise haber verdim. Sarıgöl polisi, kızımı kurtarıp, anne ve oğlunu gözaltına almış, ben de Sarıgöl´e gidip kızımı geri getirdim. Kızımı kandırarak kaçıran Birsen T.´nin amacı, işitme engelli oğluyla evlendirmekmiş. Kızımın bundan haberi yok. O da öğrenince şoke oldu. Kızım işitme engelli olduğu için derdini kimseye anlatamaz, çok başarılı bir sporcu, onun okuması için elimizden gelini yapıyoruz'' dedi.

Birsen T. ise kaçırılma olayının doğru olmadığını söyleyerek, ``K., bizimle kendisi geldi. Biz onu kaçırmadık. Hatta gelmemesi için uyarıp, evine gitmesini söyledik. Ama ısrarla bizimle birlikte Manisa´ya geldi'' dedi.