BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,81
ALTIN 2.430,27
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Çok satan kitaplar

Geçtiğimiz Eylül ayında kitapseverler en çok hangi kitapları okudu?

Abone ol

Orhan Pamuk’un Nobel ödülünü aldıktan sonra çıkan ilk romanı Masumiyet Müzesi geçtiğimiz ay en çok konuşulan ve satan kitap oldu.

“Bildiğiniz düşündüğünüz her şey yanlış” diyen John Lloyd ve John Mitchinson Cahillikler Kitabı ile ezberleri bozarak listede ikinci sıraya yerleşti.

Paul Aster Amerika’nın Amerika’yla savaşını anlattığı Karanlıktaki Adam kitabıyla en çok satanlarda üçüncü sırayı aldı.


1- Masumiyet Müzesi – Orhan Pamuk – İletişim Yayınları
Konusu: Masumiyet Müzesi yalnızca aşk konusunu derinlemesine ele almıyor. Tartışma, birlikte gezme, "flört", nişanlanma, evlilik öncesi sevişme gibi konulara da cesaretle giriyor. Kız istemeler, nişan törenleri, ilk buluşmalar, ayrılıklar, evlilikler, ilişkiler ve aşklar anlatılıyor.

2- Cahillikler Kitabı - John Lloyd – John Mitchinson – NTV Yayınları Konusu: Siz hâlâ iki tane burun deliğimiz olduğunu, Dünya’nın tek bir uydusunun bulunduğunu, beş duyumuz olduğunu, suyun renksiz olduğunu, Amerika’nın adının Amerigo Vespucci’den geldiğini ya da 36 Osmanlı padişahı olduğunu düşünüyorsanız bu kitabı mutlaka okumalısınız.

3- Karanlıktaki Adam - Paul Aster - Can Yayınları
Konusu: Amerikan edebiyatının son döneminin en saygın birkaç yazarından biri olan Paul Auster, tüm dünyayla aynı günlerde yayınladığımız yeni romanı Karanlıktaki Adam'da, belki de bugüne kadarki en politik yapıtını sunuyor okurlara.

4- Olasılıksız – Adam Fawer – April Yayıncılık
Konusu: Şans nedir gerçekten? İçinizde bütün parayı kırmızıya yatırmanız gerektiğini söyleyen bir his var. Bu his bir öngörü müdür? Yoksa daha fazlası mı? Eğer siz de kontrolün kimde olduğunu merak ediyorsanız, ‘Olasılıksız’ tam size göre bir roman..

5- Kadından Kentler - Murathan Mungan - Metis Kitap
Konusu: Kadından Kentler, Murathan Mungan’ın 16 kentte geçen 16 hikâyeden oluşan yeni kitabı. İçinde İzmir, Adana, Trabzon, Bursa, Amasya, Ankara, Samsun, Sinop, Afyon/Denizli, Kırşehir, Diyarbakır, Erzurum, Kayseri, Gümüşhane, Mersin, Istanbul gibi kentlerde geçen on altı öykü yer alıyor.

6- Anlatmasam Olmazdı – Tülay Gürler – Doğan Kitap
Konusu: Bensiyon Pinto, yaşamı boyunca edindiği tecrübelerini özellikle de gençlere faydalı olacağını düşündüğü, Türk Musevi Cemaatine başkanlık ettiği dönemdeki anılarını “Anlatmasam Olmazdı- Geniş Toplumda Yahudi Olmak” adlı kitapta topladı.

7- Fethullah Gülen - Faruk Mercan - Doğan Kitap
Konusu: Gülen ile Amerika'da yapılan uzun görüşmeler sonucu, yayıma hazırlanan Faruk Mercan'ın geniş gazetecilik çalışması...Titizlikle hazırlanan bu kitapta; Gülen'in çocukluğundan bugüne, sıradışı ve etkileyici hayatını yer yer kendi ağzından yer yer yazarın ağzından okuyacaksınız.

8- Ölmeden Önce Keşfetmeniz Gereken 5 Sır - John Izzo - Pegasus Yayıncılık
Konusu: Mutlu bir hayatı yaşamanın sırrını bilmek istiyorsanız, bunu mutlu olmayı başarabilmiş insanlardan öğrenin. Çoğunlukla yayınlanan televizyon programına dayanan bu kitap, kalıcı mutluluğu elde etmek için okuyucuyu içten ve samimi bir yolculuğa çıkarmaktadır.

9- Empati - Adam Fawer - April
Konusu: Olasılıksız'ın yazarı Adam Fawer'ın yeni kitabı Sadece 'isteklerinizin' tümüyle sizin kontrolünüzde olmadığı gerçeği üzerine kafanızı çok fazla yormamaya çalışın. Edebiyat, bilim ve felsefe ruhunuza akacak, okudukça bağlanacak, bağlandıkça okuyacaksınız...


10- Pegasus Sırrı - Greegg Loomis – Pegasus Yayınları
Konusu: Birisi bir sırrı ne kadar süre saklayabilir? Peki ya eğer bu sır batı uygarlığının 2000 yıllık temel taşlarını yok edebilecek kadar önemli bir sır ise? Gregg Loomis tarafından yazılan bu kitapta işte böylesine nefes kesici bir olayın peşinden gidilmektedir.

11- Aile Bilgeliği – Robin Sharma – Goa Yayınları
Konusu: Bu fevkalade kitabın sayfaları arasında ünlü yazar robin sharma,basit olduğu kadar çarpıcı da olan etkili bir sistemi anlatıyor.bu sistem sizlere,çocuğunuzun doğasında bulunan liderlik potansiyelini ortaya çıkarmanızın yollarını gösterirken,süreç içinde kendiniz için de daha zengin ve daha ödüllendirici bir hayat tarzı yaratmayı öğrenmenize yardım ediyor.

12- Uçurtma Avcısı - Khaled Hosseini - Everest Yayınları
Konusu: Daha önce hiçbir romanda anlatılmamış bir tarihin perde arkasını yansıtan Uçurtma Avcısı, zengin bir kültüre ve güzelliğe sahip toprakların yok edilişini aşama aşama gözler önüne seriyor.

13- Bitkisel Sağlık Rehberi - Prof.Dr.İbrahim Saraçoğlu - Saraçoğlu Danışmanlık
Konusu: Özellikle hemen hemen her gün mutfağınızda kullandığınız sebzelerin şimdiye kadar hiç bilmediğiniz yepyeni şifa veren yönlerini tanıyacaksınız. Bütün bunların dışında tanıdığınız veya adını duyduğunuz bir çok şifalı bitkilerinde yine yepyeni yönlerini tanıyacaksınız.

14- Bin Muhteşem Güneş - Khaled Hosseini - Everest Yayınları
Konusu: Bin Muhteşem Güneş, ilk romanı Uçurtma Avcısı’yla tüm dünyada inanılmaz bir başarı yakalayan Hosseini’nin ikinci romanı. Yazar bu romanında da yine doğduğu toprakları anlatıyor. Bu kez iki kadının kesişen yaşamları ve dostlukları üzerinden…

15- Allah İle Aldatmak - Yaşar Nuri Öztürk - Yeni Boyut
Konusu: Allah ile aldatmak; dini; çıkar, koltuk, baskı, egemenlik aracı yapan bir sanayi koludur. İşin esası bakımından ne dini vardır ne de imanı. Onun dini-imanı, Tanrısı, ibadeti hep çıkarı ve hesabıdır.