BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,83
ALTIN 2.415,37
HABER /  GÜNCEL

Okulda parmak izi rezaleti

Hesapta eğitimci olacak. Çantasından parası çalınan müdür yardımcı pire için yorgan yaktı.

Abone ol

Zonguldak'ta, bir ilköğretim okulunda müdür vekilinin çantasından parasının çalınmasının ardından okul yönetiminin öğrencilerin parmak izini aldıracağı iddiası üzerine İl Milli Eğitim Müdürlüğü inceleme başlattı.

Zonguldak İlköğretim Okulunda görev yapan müdür vekilinin bir süre önce çantasından 1600 YTL civarında parası, kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişilerce çalındı.

İddiaya göre, olayın aydınlatılamaması üzerine okul idaresi suçlunun bulunması için sınıf başkanları ve nöbetçi öğrenciler aracılığıyla tüm öğrencilerin parmak izinin alınacağı duyurusunda bulundu.

ÖĞRENCİLER TEDİRGİN OLDU

Tedirginlik yaşayan çocukların durumu ailelerine anlatması üzerine bazı veliler, öğrenciler arasına korku salındığı gerekçesiyle İl Milli Eğitim Müdürlüğüne telefonla arayarak konuyu bildirdi. İddialar üzerine, müdürlükçe inceleme başlatılarak, müfettiş görevlendirildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin, çocukların ruh sağlığını tehdit edecek uygulamalarda bulunulmasına izin vermeyeceklerini, iddiaların doğru olup olmadığının ise müfettişlerin incelemesinin ardından aydınlanacağını belirtti.

Girgin, inceleme tamamlanmadan net bir şey söylemenin ve birilerini suçlamanın yanlış olacağını, müfettişlerin öğretmen ve öğrencilerle görüştüğünü kaydetti.