BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,88
ALTIN 2.423,37
HABER /  GÜNCEL

Paşa beyin kanaması geçirdi

Ergenekon tutuklusu Şener Eruygur, hastaneye kaldırıldı. Emekli komutan düşerek beyin kanaması geçirdi.

Abone ol

Emekli orgeneral Şener Eruygur'un cezaevinde merdivenden düşerek kafasını çarptığı, beyin kanaması geçirdiği, boyun kemiğinde 4 parçalı bir kırık olduğu tespit edildi.

“Ergenekon” soruşturması kapsamında tutuklanarak Kocaeli F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevine konulan emekli Orgeneral Şener Eruygur, Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine kaldırıldı.

BAŞHEKİM: 4 PARÇALI BİR KIRIK TESPİT EDİLDİ

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nazım Mutlu, yaptığı açıklamada, emekli orgeneral Şener Eruygur'un sabah hastanenin acil servisine getirildiğini belirtti.

Eruygur'un hiper tansiyona bağlı olarak merdivenden düşerek kafa travması geçirdiğini ifade eden Mutlu, “Acil serviste çekilen tomografi ve radyografilerinde C1 adı verilen birinci boyun kemiğinde sipinal kanala etki etmeyen 4 parçalı bir kırık tespit edildi. Onun dışında kafa içinde kanamaları mevcut. Şu an şuuru yerinde. Genel durumu fena değil, ancak kırıklar ve kanamanın hastanın hipertansiyon ve diyabetik hasta olması nedeniyle yakın takibi gerekmektedir” dedi. 

BOYUNLUK TAKILDI

Eruygur'un diyabet ve tansiyon hastası olmasının durumunu ağırlaştırdığını ifade eden Mutlu, şöyle konuştu:

''Bu nedenle durumu yakın takip altında tutuluyor. Az önce aldığım rakamlara göre, tansiyon ve şekeri normal sınırlara inmiş, bilinci açık, boynu boyunluk sayesinde sabit tutuluyor. Olağanüstü bir durum ihtimaline karşı yakın takip ediyoruz.'' 

Hastanenin tüm imkanlarının olduğunu, gerekli konsültasyonların yapıldığını da vurgulayan Mutlu, Eruygur'un odasına alındığını ve istirahat ettiğini bildirdi.
Mutlu, Eruygur'un ne zaman taburcu edileceğine ilişkin ise bu tür hastaların stabil hale gelmesinin en az bir hafta sürebileceğini kaydetti.